Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Yaklaşık 40 senedir kahve fincanı koleksiyonerliği yapan Nesrin Takıl, özel bir sergiye imza attı.

Mimari ve dekorasyon sektöründe butik projelere imza atan Indoors firmasının sahibi Nesrin Takıl, ‘Bir kahvenin 40 yıl hatırı var, 40 yıllık koleksiyonun bir sergisi var’ başlığıyla sergi açtı. İşkadını, Türk kahvesi koleksiyoneri olarak seyahat ettiği ülkelerden bugüne kadar topladığı yüzlerce nadide parçayı, meraklılarının karşısına çıkardı. Nişantaşı Art 212’de açılışı yapılan sergi, tanınmış isimlerden de ilgi gördü.

Haberin Devamı

Takıl’ın hem orijinal hem de üretimini yaptığı küçük kopyalardan oluşan çalışmaları, konukların beğenisini topladı. Bu özel günde sanatçıyı eşi Tayfun Takıl’ın yanı sıra annesi, kızı ve torunu da yalnız bırakmadı. Misafirleriyle yakından ilgilenen Takıl, “Koleksiyonumu evde sergileyecek alan bulamayınca bu şekilde ölümsüzleştirmek istedim. Yılların birikimiyle nostaljik bir yolculuk sunmayı hedefledim”
diye konuştu.

40 YILLIK KOLEKSİYON SERGİSİ

40 YILLIK KOLEKSİYON SERGİSİ

Kemer Country’de ikinci ayak heyecanı

Kemer Country Atlı Spor Kulübü tesislerinde düzenlenen Mazda Jinba Ittai Cup 2018 Engel Atlama Binicilik Yarışmaları, binicilerin gösterdiği ilgiyle Türkiye kapalı manej katılım rekoruna imza atmaya devam ediyor. İsmini ve ilhamını, “At ve binicisinin benzersiz bir uyum içinde, aynı varlıkmışçasına hareket etmeleri” anlamına gelen Jinba Ittai kavramından alan yarışların ikinci ayağı, bu hafta sonu gerçekleşecek. Biniciler, Yıldızlar, Gençler ve Genç Yetişkin&Yetişkinler olmak üzere dört ayrı kategorinin yer aldığı organizasyonun finali, 28-29 Nisan’da yapılacak.

40 YILLIK KOLEKSİYON SERGİSİ

40 YILLIK KOLEKSİYON SERGİSİ
‘Başıma Bir İş Geldi’ dedi

25 yılı aşkın süredir profesyonel yöneticilik yaptıktan sonra Aret Vartanyan ile Yaşam Atölyesi’ni kuran Zuhal Gürçimen, ‘Başıma Bir İŞ Geldi’ adlı ilk kitabını çıkardı. İş hayatında her kademedeki çalışanın yaşadığı veya yaşayabileceği olayları hikaye şeklinde sunan kitapta; kariyer arenasında hayatta kalmak, beyaz yakalının Ege hayali, çalışanın içindeki ‘doldurulamayan’ boşluk gibi güncel tespitlerin ve çözüm önerilerinin yanı sıra, iş yerinde mobbing, taciz ve yolsuzluk gibi olayların mağdurlarına çıkış yolları da anlatılıyor.

Haberin Devamı

40 YILLIK KOLEKSİYON SERGİSİ

Temizlik guruları

Dostları ve iş dünyasında ‘Bay Süpürge’ olarak tanınan Cem Altıntepe tarafından 1997 yılında kurulan Nice Teknoloji firması, yıllardır Türkiye genelinde temizlik ürünleri konusunda hizmet veriyor. İşadamının İstanbul’daki ilk test mağazası, önceki gün Maslak Uniq AVM’de açıldı. Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven’in de katıldığı davette, başkana ve tedarikçi kuruluşlara plaket verildi.

40 YILLIK KOLEKSİYON SERGİSİ
Dostları buluşturan açılış

Gazi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olmasının yanı sıra ressam, heykeltıraş, yazar ve çevirmen gibi pek çok vasfı bir arada bulunduran Mehmet Yılmaz’ın, sanat dünyası ve dostları arasında merakla beklenen sergisi, hafta sonu açıldı. Bedri Baykam’ın sahibi olduğu Piramit Sanat Galerisi’nin ev sahipliğinde açılan ‘Heymimres’ isimli sergi, sanat ve cemiyet hayatının seçkin isimlerini bir araya getirdi. Sanatçının mimari ve resmin bileşimi olarak hayata geçirdiği eserler, beğeni topladı. Yılmaz’ın sağlam ve durağan olmaktan çok değişken olarak nitelendirdiği eserler, 29 Nisan’a kadar görülebilir.

Haberin Devamı

40 YILLIK KOLEKSİYON SERGİSİ