Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Çini Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Sitare Turan’ın proje koordinatörlüğünü yaptığı buluşma, ‘Dün Kaşi-Evani, Bugün Çini’ sempozyumuyla Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinlikte, Prof. Selçuk Mülayim, Prof. Gönül Öney, Prof. Ara Altun ve Belgin Demirsar Arlı’nın yanı sıra akademisyenler ve çini sanatçıları buluştu.

Panel sonunda Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in ev sahipliğinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen çini sergisinde yarının antikaları kabul edilebilecek eserler sergilendi. Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır ve Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal’ın da yer aldığı sergide, aralarında Souadad Al-Sigab Kandemir, Serap Ereyli, Adil Can Güven ve Mustafa Kerkük gibi birçok sanatçının eseri beğeni topladı. Sergi, ay sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

ÇİNİ SANATININ GURUR GÜNÜ

ÇİNİ SANATININ GURUR GÜNÜ

Geleneksel turnuva

Golf sporuna gönül verenlerin merakla beklediği Beko Classic Pro-Am Golf Turnuvası, bir hafta süren maçların ardından, önceki gün sonuçlandı. Antalya Carya Golf sahasında bu yıl 22’ncisi düzenlenen organizasyona, geniş bir katılım gerçekleşti. Gündüz Özdemir, Hamdi Poyraz ve Alfredo Levante’den oluşan Beko takımının Türkiye üçüncüsü olduğu turnuvada, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç da yer aldı. Golf sporuna olan düşkünlüğüyle tanınan iş insanı, zaman zaman erken saatlerde sahaya çıkıp, arkadaşlarıyla golf oynadı. Koç turnuva sonunda da kazanlara ödüllerini takdim etti.

ÇİNİ SANATININ GURUR GÜNÜ

Manchester’ın ‘Moda Elçisi’ oldu

İngiltere’de yaşayan Türk moda tasarımcısı Zeynep Kartal, Manchester’ın en prestijli törenlerinden biri olan MCR Fashion Festival’de ‘İngiltere’nin En İyi Moda Tasarımcısı’ ödülüne layık görüldü. Ödül, yıllardır düzenlenen festival kapsamında ilk kez bir Türk tasarımcıya verilme özelliğini de taşıyor. Etkinlik sonrasında Manchester şehrinin moda elçisi unvanını da alan Kartal, çifte mutluluk yaşadı. Lady Gaga, Cheryl Cole ve Michelle Keegan gibi dünya starlarının tercih ettiği tasarımcı, hem İngiltere’de hem de Türkiye’de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

ÇİNİ SANATININ GURUR GÜNÜ

Merak ettiklerini sordular

Dr. Seran Göçer, güzellik ve gençliğe dair her türlü uygulamayı akıcı ve bilgilendirici bir şekilde anlattığı ilk kitabı ‘Pozitif Güzellik’i, cemiyet hayatının beğenisine sundu. Ortaköy Ruby’de gerçekleşen çay davetinde bir araya gelen konuklar, hem kitabı inceledi hem de Göçer’e merak ettiklerini sordu. Davete, Jülide Önengüt, Serap Tibuk, Perihan Akı ve Günsel Ülkü’nün de aralarında bulunduğu isimler katıldı.

ÇİNİ SANATININ GURUR GÜNÜ

‘Aşk Büstiyeri’ tasarladılar

Türkiye’nin güçlü uluslararası moda markası Dice Kayek’in, dünyaca ünlü çağdaş ressam ve gravürcü Rachid Koraichi ile ortak sergileri, Paris’in Le Marais Bölgesi’ndeki Belediye Sarayı’nda açıldı. SKIN Derneği yararına bir araya gelen Kayek ve Rachid Koraichi, güçle zayıflığı, iktidarla fanteziyi birleştiren, kadınların güzelliğine bir övgü niteliği de taşıyan ‘Bustier d’Amour’ (Aşk Büstiyeri) adlı eserlerini, sanatseverlerin beğenisine sundu. Kayek adına Ece Ege, Rachid Koraichi’nin bu sanatsal ve hayır projesine katılma çağrısını, sevinçle kabul ettikleri belirtti.

Haberin Devamı

ÇİNİ SANATININ GURUR GÜNÜ

Çalışanlarla toplantı

Şirin Yalçın, Zorlu’da görüntülendi. Bir süre dolaşan sosyetik güzel, soluğu sahibi olduğu Sirmaison mağazasında aldı. Çalışanlarıyla kısa bir toplantı yapan Yalçın, daha sonra AVM’den ayrıldı.

ÇİNİ SANATININ GURUR GÜNÜ

Torunla alışveriş

Zeynep Çarmıklı, önceki gün torunu Kayra Kozak’la objektiflere takıldı. Barselona’da yaşayan torunuyla alışveriş yapan Çarmıklı, keyifli zaman geçirdi.

ÇİNİ SANATININ GURUR GÜNÜ