Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın kurduğu UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin 60’ıncı yıldönümü gecesinde, ‘Her Çocuk İçin’ sergisinin açılışı yapıldı.

Hayatını ve aile varlığını gençlerin eğitimine harcayan Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın kurucusu olduğu, UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin 60’ıncı yıl dönümü, önceki gece Bilkent Üniversitesi’nde bir davetle kutlandı. UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin geride bıraktığı 60 yıl içinde yaptığı çalışmaların resmedildiği, ‘Her Çocuk İçin’ arşiv sergisinin açılışının da yapıldığı organizasyon, iş, sanat ve akademi dünyasından pek çok seçkin ismi bir araya getirdi. Milli Komite Başkanı Prof.Dr. Tezer Kutluk’un konuşma yaptığı etkinlikte, sergi büyük ilgi gördü. Gecede, ayrıca Şef Gürer Aykal yönetiminde, UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Gülsin Onay’ın piyanosuyla, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde, ‘İhsan Doğramacı Özel Konseri’ yapıldı. Sergi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nde 14 Nisan’a kadar, Hacettepe Üniversitesinde ise 17-27 Nisan tarihleri arasında gezilebilir.

Haberin Devamı

Nostaljik yıl dönümü

Nostaljik yıl dönümü

Nostaljik yıl dönümü

Tarih kokan sergi

Uzun yıllar, İtalya’da çalışmalarını sürdüren ressam, heykeltıraş ve fotoğraf sanatçısı Emre Yusufi, ‘Se7en’ ismini taşıyan sergisini, Ayşe Jabbar küratörlüğünde yarın açıyor. Mecidiyeköy Mudo binasında gerçekleşecek etkinlikte, sanatçı bu kez yedi ölümcül günah olan şehvet, gurur, öfke, tembellik, kıskançlık, oburluk ve açgözlülükten oluşturulan çalışmalarını, mitolojideki Herkül karakteriyle anlattı.

Nostaljik yıl dönümü

Bahara ‘Merhaba’ dediler

Teşvikiye’de sanat galerisi olarak hizmet veren Türker Art, ressam Gamze Şiriner’in çarpıcı ve cesur tonlamalarının yer aldığı yeni sergisi için düzenlediği davetle, bahara “Merhaba” dedi. Organizasyona Şirin Payzın, İdil Lüleci, Yiğit Bener, Figen Tunçsav, Asuman Özer, mimar kardeşler Zerrin ve Berrin Güngenci’nin de aralarında bulunduğu isimler katıldı.

Nostaljik yıl dönümü

Nostaljik yıl dönümü

İlk mağaza heyecanı

Dünyada ve Türkiye’de Groupe SEB çatısı altında hizmet vermeye başlayan WMF, ilk mağazasını geçtiğimiz gün Nişantaşı’nın kalbi City’s AVM’de açtı. Etkinlik için Almanya’dan gelen WMF Merchandising’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Matthias Dudium, Türkiye pazarına büyük güven duyduklarını belirtti.

Nostaljik yıl dönümü

Toplantı yaptı

Cemiyet hayatının tanınan simalarından Şirin Yalçın, arkadaşı Nil Bentürk’le Zorlu Alışveriş Merkezi’nde objektiflere takıldı. Sahibi olduğu Sirmaison mağazasına uğrayan Yalçın, burada bir süre çalışanlarıyla toplantı yaptı.

Nostaljik yıl dönümü