Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Osmanlı dönemine ışık tutan koleksiyoner Yusuf İyilik’in ‘Kalbe Dokunan İlmek’ sergisi, Üsküdar Nev Mekan Sahil’de sanatseverlerle buluştu

OSMANLI HAZİNELERİ ÜSKÜDAR’DA

Üsküdar’ı, şehrin kültür-sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, üst düzey sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerini alarak düzenlediği sergilere bir yenisini daha ekledi. Koleksiyoner Yusuf İyilik’in üç kıtaya yayılmış antikacılardan ve ailelerden toplayıp restore ettiği, kaybolmaya yüz tutmuş Osmanlı kıyafetleri ve aksesuarlarından oluşan ‘Kalbe Dokunan İlmek’ sergisi, Nev Mekan Sahil’de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

OSMANLI HAZİNELERİ ÜSKÜDAR’DA


Serginin açılışına, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve sanatseverler katıldı.
‘Kalbe Dokunan İlmek’te, Osmanlı’nın tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan tekstil ürünlerinin yanı sıra ütü sobası, dikiş makinesi, fener, ayna, takı, kemer çeşitleri gibi dönemin günlük kullanım eşyalarından örnekler sunuluyor. Sergi; çerçeve, hat yazı ve ferman gibi imparatorluğun tamamlayıcı unsurlarını da içeriyor.

OSMANLI HAZİNELERİ ÜSKÜDAR’DA