Cadde Aytaç Arman'a Adana'da son görev

Aytaç Arman'a Adana'da son görev

28.02.2019 - 12:21 | Son Güncellenme:

İstanbul'da kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Aytaç Arman (70) için memleketi Adana'da son yolculuğuna uğrulandı.

Aytaç Armana Adanada son görev

Kanser tedavisi görürken 70 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Aytaç Arman, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Arman'ın naaşı, Büyükşehir Belediyesi önündeki törenin ardından Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü. Buradaki törene, Arman'ın eşi Radife Baltaoğlu ve oğlu Erdem İnce ile yakınları, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, MHP'den yeniden aday gösterilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bazı milletvekilleri ve Arman'ın bazı sanatçı dostları ile vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Kılınan cenaze namazının ardından Bakan Selçuk, Arman'ın oğlu Erdem İnce ve yakınlarıyla oyuncunun tabutuna omuz verdi.

Aytaç Arman'ın cenazesi Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Törende konuşan oyuncu Menderes Samancılar, Aytaç Arman'ın hiçbir zaman sevenlerinden ayrılmak istemediğine değinerek, ''Söyleyecek çok şey var ama hepimizin başı sağ olsun'' dedi.

Oyuncu Nur Sürer ise Aytaç Arman'la birlikte Adana'daki film festivallerine çok geldiklerini hatırlatarak, ''Ama en kıymetlimiz, Aytaç'ımızı böyle getireceğimizi gerçekten bilemedik'' diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Arman'ın Türk sanatının önemli bir değeri olduğuna vurgu yaparak, ''Adanamız'ın ayrılmaz bir parçasıydı. 'Aytaç ağabey’'dediğim değerli bir dostumdu. Sağlık şartlarından dolayı 2 film festivalimize katılamadı ama gönlü hep Adana'daydı. Adana halkı onun adını muhakkak ki yaşatacaktır'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Arman'ın oğlu Erdem İnce ise ''Benim babam, tüm hayatında bir yer tutmuş veya onu seven herkesin onun öğretilerine ve onun hayat tarzına ve onun sevgisine layık bir şekilde onu anladığı sürece benim babam hâlâ yaşıyor'' dedi. DHA-AA