Cadde Bak gönlüm Alabora oldu!

Bak gönlüm Alabora oldu!

13.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bak gönlüm Alabora oldu!

Bak gönlüm Alabora oldu


       Sanat dünyasında böyle vak'alar sıkça oluyor. Düne kadar, ünlü bir yıldızın oğlu ya da kızı olarak tanınanlar için boynuz kulağı aşınca durum değişiyor.
       Memet Ali Alabora, "Yılan Hikayesi"nde oynayana kadar "Mustafa Alabora'nın oğlu" olarak anılıyordu. Diziden sonra durum değişti. O artık, "Memoli'nin babası." Anlayacağınız roller değişti. Ama her rolün, her insana cuk oturmasını beklemek haksızlık.
       Bodrum'dan bize kadar ulaşan söylentilere bakılırsa Mustafa Alabora'nın yeni rolüyle başı dertte. Alabora, yaz başında Bodrum Türkbükü'nde Cengiz Oktan'la ortaklaşa "Tiyatro" adlı bir bar açmıştı. İşte o barda ilginç bir olay oldu.
       Söylenenlere göre Alabora, barın yanıbaşındaki iskelede güneşlenen güzel bir köylü kızına "yan gözle" baktı.
       O da, "Memoli'nin babası bana asıldı. Bana doğru kadeh kaldırdı" diyerek bunu nişanlısına aktardı. Buna fena halde sinirlenen Bodrumlu delikanlı, doğru barın yolunu tuttu.
       Alabora, "Ben kimseyi rahatsız etmedim. Beni yanlış anladınız" dediyse de, kâr etmedi. Baktı ki adam ciddi, vaziyet kötü. Durumu kurtarmak için özür diledi.
       Ama özür bile askerliğini komando olarak yapan boylu poslu delikanlıyı sakinleştirmedi. Alabora’ya, "Bodrum ikimizden birine fazla. Seni burada yaşatmam" diye tehdit etti.
       Sonuç mu?
       Alabora, bardaki hissesini devretti.
       Oyuncu, barcılığı bırakmasının nedenini farklı anlatıyor ama bar müdavimleri “Asıl sebep bu" diyor.

Gömeç’ten demir aldı

       Kayahan, bir yıla yakındır ayrılmadığı Gömeç’ten nihayet demir aldı. Sanatçı, içinde kayınpederinin de bulunduğu yatıyla İstanbul’a doğru yola çıktı. Kayahan, 17 Ağustos depreminin ardından yaptığı besteyi TV’lerin ana haber bültenlerinde yorumlayacak.
       Sanatçı ardından hamilelikte son günlerini yaşayan eşi İpek Tüter’in doğum yapmasını bekleyecek. “İstanbul’a gönül almaya geliyorum" diyen Kayahan, Gönül adını verdiği kızı dünyaya gelir gelmez, eşi ve çocuğuyla birlikte tekrar Gömeç’e dönecek.