Cadde BALA HATUN ÖLÜMÜ: Bala Hatun kaç yaşında neden öldü? Rabia Bala Hatun'un kaç çocuğu var?

BALA HATUN ÖLÜMÜ: Bala Hatun kaç yaşında neden öldü? Rabia Bala Hatun'un kaç çocuğu var?

26.05.2022 - 01:20 | Son Güncellenme:

Kuruluş Osman dizisinde Bala Hatun dikkat çekiyor. Osman Bey'in ilk eşi olarak bilinen Rabia Bala Hatun'a ise oyuncu Özge Törer hayat veriyor. Sevenleri ise 'Özge Törer kimdir, nereli, kaç yaşında?' sorularını yönlendiriyor. Peki, tarihte Bala Hatun kimdir, ölümü nasıl öldü?

BALA HATUN ÖLÜMÜ: Bala Hatun kaç yaşında neden öldü Rabia Bala Hatunun kaç çocuğu var

Bala Hatun ile ilgili detaylar TV izleyicisinin gündeminde. ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman'da Osman Bey'in eşi Rabia Bala Hatun ekrana geliyor. Her hafta çarşamba akşamı yeni bölümlerinde Bala Hatun sahneleri ile 'Bala Hatun'un hayatı ve ölümü' hakkında aramalar başlıyor. Özge Törer kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Kuruluş Osman Bala Hatun hakkında...

Haberin Devamı

BALA HATUN NASIL VE NEDEN ÖLDÜ?

Râbi'a Bala Hâtun'un hayatı hakkında ayrıntılı bilgi yer almıyor. Şeyh Edebali'nin kızı ve Alâeddin Paşa'nın annesi olarak bilinen Rabia Bala Hatun, Osman Gazi ile 1289 yılında evlenmiştir. Oğlu Alaeddin ise Osman Gazi ile evliliğinden dünyaya gelmiştir. 

Bala Hatun'un ölümüne ilişkin detay bulunmuyor. Dizide de hasta yatağında bulunan Bala Hatun'un akıbeti merak konusu.

ÖZGE TÖRER KİMDİR?

Törer, 1998 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nde eğitimini sürdüren oyuncu, ilk oyunculuk deneyimini Kuruluş Osman dizisi ile elde etti.

ATV ekranlarında yayınlanmakta olan Kuruluş Osman dizisinde Bala Hatun karakterine hayat veren Özge Törer, 1.68 metre boyunda, 56 kilo ve Koç burcudur.