Cadde Bala Hatun kim, ne zaman ve nasıl öldü? Kuruluş Osman'ın Bala Hatun'u Özge Törer kimdir, kaç yaşında?

Bala Hatun kim, ne zaman ve nasıl öldü? Kuruluş Osman'ın Bala Hatun'u Özge Törer kimdir, kaç yaşında?

21.10.2021 - 01:12 | Son Güncellenme:

Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey'in ilk eşi olan Bala Hatun'a Özge Törer hayat veriyor. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in eşi Bala Hatun'un Alâeddin adında bir de oğlu bulunuyor. Peki, Bala Hatun kimdir?

Bala Hatun kim, ne zaman ve nasıl öldü Kuruluş Osmanın Bala Hatunu Özge Törer kimdir, kaç yaşında

Özge Törer, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu ekrana getiren Kuruluş Osman dizisinde Bala Hatun'a hayat veriyor. Râbi'a Bala Hâtun, aynı zamanda Şeyh Edebali'nin kızıdır. Bala'yı canlandıran Özge Törer ise 1998 yılında İstanbul'da doğdu. İşte, Özge Törer hayatı...

Haberin Devamı

BALA HATUN TARİHTE KİMDİR?

Râbi'a Bala Hâtun'un hayatı hakkında ayrıntılı bilgi yer almıyor. Şeyh Edebali'nin kızı ve Alâeddin Paşa'nın annesi olarak bilinen Rabia Bala Hatun, Osman Gazi ile 1289 yılında evlenmiştir. Oğlu Alaeddin ise Osman Gazi ile evliliğinden dünyaya gelmiştir.

ÖZGE TÖRER KİMDİR?

Törer, 1998 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nde eğitimini sürdüren oyuncu, ilk oyunculuk deneyimini Kuruluş Osman dizisi ile elde etti.

ATV ekranlarında yayınlanmakta olan Kuruluş Osman dizisinde Bala Hatun karakterine hayat veren Özge Törer, 1.68 metre boyunda, 56 kilo ve Koç burcudur.