Cadde Baldızı hamile bırakma uyarısı

Baldızı hamile bırakma uyarısı

12.02.2010 - 09:55 | Son Güncellenme:

.

Baldızı hamile bırakma uyarısı

Türk aile yapısını bozan dizileri mercek altına aldıklarını açıklayan RTÜK, "Aşk - ı Memnu"ya verdiği ihanet cezasından sonra şimdi de "Unutulmaz" dizisine uyarı cezası verdi.

Haberin Devamı

Başrollerini Özlem Yılmaz, Sinem Öztufan ve Serhan Yavaş'ın paylaştığı dizide Yavaş'ın canlandırdığı Harun karakterinin baldızını hamile bırakması RTÜK'ün tepkisini çekti.

RTÜK bu durumu toplumun milli ve manevi değerleri ile Türk aile yapısına aykırı buldu ve diziye ceza verdi. Oy çokluğu ile alınan karara daha RTÜK üyesi Hülya Alp muhalefet şerhi yazarak karşı çıktı.

Alp, "Dizide, evlilik öncesi ilişkiye girerek bir başkasından çocuk sahibi olduğu halde, evlilik gerçekleştiren kadın ve erkekler, enişte-baldız ilişkisi gibi onaylanmayacak konular vardır. Bu tür durumlara, gerçek hayatta da rastlanmaktadır. Olumsuz örneklerin izleyenler tarafından model alınabileceği endişesi ise ancak; izleyenlerin çocuk olması, kahramanların mutlu yansıtılması ve toplumda bu tür çarpık ilişkilerin onaylanabileceği yönünde güçlü bir eğilim olması halinde haklı bulunabilir. Dizi korumalı saatler içinde yayınlanmıştır. Dramatik programların, her zaman iyi, doğru ve güzel kavramlara dayanması da beklenemez" şeklinde açıklama yaptı.