Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


OYUNUN AMACI:
* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.


OKUMUŞ ÇOCUKLAR
70 MiLYONDA BiR
Televizyon programlarında sıklıkla duyarız: “Şu anda 70 milyon bizi izliyor!” O cümlenin geçtiği programı olmasa da, 70 milyon gerçekten 'birilerini' izliyor. İzlemekle de kalmıyor, onlarla seviniyor, üzülüyor ve bazen de onları üzüyor. Onlar ise isimlerini tarihe yazdırıyor: Hakan Şükür, Mehmet Okur, Naim Süleymanoğlu, Kenan Sofuoğlu... Peki biz onları okuyabiliyor muyuz? Behram Kılıç'ın eşsiz eseri sporumuzda başarılı olan isimlerin hayat hikayelerini bizlere sunuyor: '70 Milyonda Bir'. Başarıları abartmadan, hayat hikayelerini duygusallaştırmadan ve ezberlediğimiz bilgileri ısıtıp, önümüze sunmadan, bambaşka, farklı bir kitap olmayı başarabilen '70 Milyonda Bir', sporun içindekilere de bir yol haritası niteliği taşıyor. Spor Bakanı Faruk Özak'ın da önsözünü kaleme aldığı bu eser, kütüphanemizin ilk raflarına yerleşiyor. İyi okumalar!

SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:
* Portekiz Dış Ticaret Müsteşarlığı: "Beşiktaş'ın hâlâ en az 13-14 bölgede daha transfere ihtiyacı var bizce..." (lombak bildirdi)
* Beşiktaş yönetimi, takımdan gönderilen İbrahim Üzülmez'e vefa borcunu ödemek için futbolcunun adının verileceği bir akıl, ruh ve sinir hastalıkları hastanesinin yapımına başlanacağını borsaya bildirdi... (OguzhaN_48 bildirdi)
* 5 maç üstüste galip gelen Fenerbahçe'de 'Bağdat Caddesi'ni süsleme işi' ihalesi kapsamında teklif toplama süreci başladı... (Aleniko bildirdi)
* İspanya'da Barcelona'nın puan kaybetmesinin ardından olası bir deprem endişesiyle halk geceyi sokaklarda geçirdi... (krhnnr bildirdi)

OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
TONY HAWK SHRED
'Karlar düşer/ düşer düşer ağlarım/hep ismini, hep ismini anarım!' sözlerini yıllarca dinledik. Kimimiz eski sevgilisini, kimimiz kar tanelerini düşledi; aslında her şey farklıydı! Şarkı, snowboard yapmak isteyen; ancak uygun ortamı olmayan bir gencin özlemini anlatıyordu. İşte o genç, 'Tony Hawk Shred’ine kavuştu. Teknoloji gelişti, kay kay oyunlarının efendisi olan 'Tony Hawk' oyun serisi, hem snowboard hem de kay kay keyfini evlerimizde yaşayabileceğimiz oyun ve aparatını bizlere sundu. Olay basit: Board adı verdiğimiz, üzerinde dengede durmaya çalıştığımız kayağın, kablosuz bir şekilde, oyun konsoluna bağlanması ile arzulanan macera başlıyor. Düşüp kafamızı kırmadan, üstümüzü başımızı ıslatmadan, asıl önemlisi, annelerimizden azarı yemeden oyun keyfini çıkarmamızı sağlıyor. Artık hem oyunumuzu oynuyor hem de eski günlerimize nazire yapıyoruz: “Gel de gör bak şimdi beni/ bulamazsın eski halimi” :)

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


Oyundan Notlar:
* Konsollar farklı heyecan aynı: Wii, PS3 ve Xbox 360 için modeller.
* İki büyük oyun: kay kay ve snowboard.
* Kay kay efsaneleri ile gerçek mekanlarda mücadele...
* Alp Dağları'ndan Pekin'e, snowboard keyfi için farklı alanlar...

UNUTULMAZ
KONUŞTURAN FOTOĞRAF


Ronaldo Luiz Nazario de Lima yani bu gezegenin gördüğü en yetenekli futbolcu 'Sevgililer Günü'nde sevenlerinden ayrıldı, futbolu bıraktı.

HAFIZA TESTi
* 14 Şubat 2011 tarihinde futbolu bırakan efsane futbolcu kimdir?
* '70 Milyonda Bir' kitabının önsözünü kim yazmıştır?
* Evde kaykay yaptırabilen oyun hangisidir?


Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.