Cadde BAYRAM SOFRALARI - ET DE VAR, BALIK DA

BAYRAM SOFRALARI - ET DE VAR, BALIK DA

08.08.2013 - 19:37 | Son Güncellenme:

Bayramda misafirleriniz için hazırlayacağınız sofrada kırmızı et ve balık arasında kaldıysanız, ikisini birden denemeye ne dersiniz? Bugünkü tariflerimizde fırında kuzu bonfile, tava mercan balığıyla zeytinyağında jumbo karides ve çikolatalı tenin var

BAYRAM SOFRALARI - ET DE VAR, BALIK DA

Bakın, Hilton Worldwide Üst Sınıf Oteller Türkiye Executive Şefi Andreas Scheur CADDE okurları için neler
hazırlamış.

Haberin Devamı

FIRINDA KUZU BONFiLE

Malzemeler (4 kişilik)
n 1 kg. kuzu kemiği n 150 gr. kuzu bonfilesi
n 50 gr. morel mantarı n 50 gr. taze enginar n 50 gr. arpacık soğanı n 200 cl. kemik sos n 50 gr. Dijon hardalı n 2 dilim tost ekmeği n 50 cl. zeytinyağı n 1 adet kuru soğan n 50 gr. salça n 2 adet havuç n 35 cl. kırmızı şarap n Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Orta ateşte kızdırdığınız tavaya zeytinyağını koyup kuzu bonfilesini alt üst kızartın. Sonra bir kenara alıp tuz, karabiber ve hardalla marine edip ince dilimlenmiş tost ekmekleriyle ruloya sarın. Teflon tavada tekrar ekmekleri kızartın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 8 dakika pişirip servis tabağına alın. Üzerine garnitür, kuzu bonfile ve kemik sosu ekleyip servis edin.
Kuzu kemiklerini fırına atıp kızartın. Yağını süzüp salça, kuru soğan ve havuçları da kızartın. Sonra tüm malzemeyi sos tenceresine koyup, üzerine su ilave ederek özdeşleşinceye kadar kaynatın. Süzdürüp tekrar tencereye alın. Başka bir tencerede alkolü gidene kadar kaynattığınız kırmızı şarabı üzerine ekleyin. Tuz, karabiber ve taze kekik katıp ocaktan alın, servis edin.

Haberin Devamı

TAVA MERCAN BALIĞI&ZEYTiNYAĞINDA JUMBO KARiDES
Malzemeler (2 kişilik)
n 300 gr. fileto mercan balığı n 1 adet fenel n 1 adet domates n 200 gr. Bombay fasulyesi (geceden ıslatılıp kabukları yumuşayınca temizlenecek) n 3 adet taze patates n 1 adet limon n 200 cl. zeytinyağı n 1 adet jumbo karides n Yarım demet maydanoz n 2 diş sarımsak n Baby havuç n Baby kabak n Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Karidesi temizleyin, sarımsak, maydanoz yaprakları, tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağıyla marine edin. Pişirme kabına alarak üzerini geçene kadar zeytinyağı ilave edin. 120 derece fırında 15 dakika pişirin. Feneli ikiye bölüp tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek pişirme kabına koyun. 145 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada havuç ve kabakları temizleyip kaynar suda haşlayıp kenara alın. Domatesi soyup çekirdeklerini çıkarın, küp şeklinde doğradıktan sonra bir miktar zeytinyağının içine koyun. Doğradığınız dere otunu ve limon suyunu ilave edip tuz, karabiber ekleyerek karıştırın.
Fasulyeleri üzerine su koyup zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve iri doğranmış patateslerle püre haline gelinceye kadar pişirin. Elde edilen malzemeyi bir süzgeçten geçirip kıvamını ayarlayın. Teflon bir tavada mercan balığı filetosunu alt üst kızartıp, tuz ve karabiber ilave ederek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 5 dakika pişirin. Servis tabağına garnitürleri, jumbo karidesi ve mercan balığını koyun, sosu üzerinde gezdirerin, servis edin.

Haberin Devamı

ÇiKOLATALI TERiN

Malzemeler
(4 kişilik)
n 15 bütün yumurta
n 26 adet yumurta sarısı n 500 gr. toz şeker n 2500 gr. bitter kuvertur çikolata
n 2500 gr. krema n 1 yemek kaşığı beyliz

Hazırlanışı: Kremayı kaynatıp kuverturu ekleyin. Eriyince diğer malzemeleri de ilave ederek iyice çırpın. Fırına girebilecek bir tepsiye elde ettiğiniz karışımı yayıp, daha geniş bir tepsiye su koyarak içerisine oturtun, 110 derece fırında benmari usulü koyulaşıncaya kadar pişirin. İstediğiniz şekilde kestikten sonra, çikolata sosla kaplayarak arzu ettiğiniz bir top dondurmayla servis edin.

Haberin Devamı

YARIN: OSMANi’DEN TARiFLER