Cadde Bekriya ve Balkan şarkıları

Bekriya ve Balkan şarkıları

12.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Suzan Kardeş ile Boşnak gecesi Çubuklu Hayal Kahvesi’nde

Bekriya ve Balkan şarkıları

İstanbul’un yaz aylarındaki en gözde mekanlarından Çubuklu Hayal Kahvesi’nde konser programı hızlı başladı. Yarın gecenin konuğu, Balkan şarkılarının sultanı Suzan Kardeş. 2008 yılının ilk aylarında çıkardığı albümü ile Balkan ve Bekriya şarkılarını seslendiren Suzan Kardeş’e Hayal Kahvesi’ndeki ilk konserinde konuk müzisyenler ve sürpriz isimler eşlik ediyor. Rıhtımda, yıldızların altında gerçekleşecek konser 23.00’de başlayacak. Gece erik rakısı, Boşnak pastırması ikramıyla devam edecek... Bilet fiyatı 34,50 YTL.

Haberin Devamı

Dünyanın en eski dörtlüsü
Ermenistan’ın uluslararası sanat alanında en tanınmış ismi olan Komitas Dörtlüsü, Haziran ayında İstanbul’a geliyor. Halen dünyada aynı ad altında faaliyet gösteren en eski dörtlü olan Komitas Kuartet, yarın İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Anfisi‘nde konser verecek. Eduard Tadevosyan, Syuzi Yeritsyan, Aleksandr Kosemyan ve Aram Talalyan’dan oluşan dörtlü, 17. ve 18. yüzyıllarda yapılmış enstrümanlar çalıyor. Saat 19.30’da başlayacak olan konserin bilet fiyatı 28,50 YTL.

Sirke buyrun!
Yerli ve yabancı şarkılardan oluşan geniş bir repertuvara sahip olan Circus adlı grup, her cuma gecesi Melon24’de. Vokalde Hakan Çimenli, klavyede Eray Uygur, gitarda Özer Dönerkaya, bas gitarda Tansu Kızılırmak ve davulda Emre Sarıtunalılar’dan oluşan grup, hiç düşmeyen performansıyla MFÖ’den George Michael’a, Barış Manço’dan Sting’e herkesin dilindeki şarkıları seslendirecek. İsmini yeteneğin ve eğlencenin birleştiği yer olan sirkten alan grup; 60’lı, 70’li, 80’li, 90’lı ve 2000’li yıllardan seçtiği şarkılarla değişik yaş gruplarından dinleyicilere hitap ediyor. Girişin ücretsiz olduğu konser saat 23.30’da başlayacak.  

Haberin Devamı

Genç cazcıdan standartlar
1994 yılından bu yana farklı gruplarda vokalist ve gitarist olarak yer alan Yaşam Hancılar, yarın Nardis Jazz Club’da sahne alacak. 2007 yılının başında kurduğu grubu Jazzmates ile 14. İstanbul Caz Festivali Genç Caz konserlerinde yer alan Hancılar, halen Sibel Köse Atölyesi ve Randy Esen ile caz vokal çalışmalarına devam ediyor. Saat 22.30’da başlayacak konserde sanatçıya, Önder Focan ve Kağan Yıldız eşlik edecek. Hancılar, standartlardan oluşan bir repertuvarla müzikseverlerle buluşacak. Giriş 25 YTL.  

Bekriya ve Balkan şarkıları
Oryantal Dans
Dancentrum Dans Platformu, deneyimli koreograf ve eğitmen Nesrin Topkapı ile başlangıç seviye katılımcılarına yönelik 2 bölümden oluşan oryantal dans yaz programını başlatıyor. Topkapı,  düzenlediği kur programı ile oryantal dansını kendine özgü tekniği ve benzetmeleriyle eğlenceli bir program ile yeniden öğretmeye başlayacak. 16 Haziran’da başlayacak ve iki ayrı bölümden oluşan program, pazartesi ve perşembe akşamları 2’şer saat olmak üzere toplam 40 saatlik yoğun bir eğitimi içeriyor. Kur programında, dengeli duruş ve sırt dikliği, ritm ve yön çalışmaları, kulak gelişimi egzersizleri, omuz, dirsek ve bilek çalışmaları, uyluk ve kalça çalışmaları, kol, bacak adaptasyonu ve koreografi çalışmaları var.

Haberin Devamı

Hem İstanbul’da hem İstanbul’un karmaşasından uzak tatil beldesi tadında bir semtte, beş yıldız konforunda serinlemek ister misiniz? İstanbul’daki oteller içerisinde, en büyük açık havuza sahip Polat Renaissance’da Marmara Denizi’ne nazır çimenlerin üzerinde güneşlenebilir; doyasıya yüzebilir, açık havada Çinli masözlere Foot Reflexology veya Shiatsu masajlarından birini yaptırabilir; günlerden pazar ise havuz başında barbekü keyfi yapabilirsiniz. Giriş hafta içi 60 YTL, hafta sonu ise 80 YTL. 

Teras keyfinin tam zamanı
Bice, sıcak yaz günlerinin gelmesi ile birlikte meşhur tatlarını yeni açılan terasında misafirlerine sunuyor. İstanbul Bice’nin mönüsü İtalyan lezzetlerinin yanı sıra üç çeşit pizzası ile de diğer Bice’lerden ayrılıyor. Hızlı ve lezzetli bir yemek için öğlen saatlerinde servis edilen “Express Lunch” ve hafta içi 16.00- 19.00 saatleri arasında yapılan “Happy Hour ve Coffe Break” ise İstanbul Bice’nin misafirlerine sunduğu ayrıcalıklardan birkaçı.

Haberin Devamı

Sulukule yok olmasın...
Sulukule’nin yok olmasına karşı direnen mahallelilerden oluşan Sulukule Roman Orkestrası, kültürel miraslarını yaşatmak için seslerini duyurmaya ve bu kışkırtıcı müziği paylaşmaya devam ediyorlar. Vokal Erdoğan Dalkıran, keman Arif Çalışır, kanun Yücel Kokşa, klavye Bülent Mintaş, klarnet Bahattin Lekesiz, ritim Tamer Yolal ve Mehmet Çalışır’dan oluşan orkestra her cuma saat 22.00’de Gemi Açık Sahne’de. (0212) 245 97 68

Çilekle güzelleşin
Richmond Nua, Çilek Haftası için özel   2 günlük paket hazırladı. Çilek aromalı  banyo terapi, aroma terapi çilek masajı ve çilek maskeli Nua Petite Yüz Bakımı ile cildiniz yenilenirken, nemlenecek ve canlılık kazanacak. Karides ve taze naneli çilek çorbası, ızgara şiş dağ çileği, çilek dolması, çilek sufle, milföy içine doldurulmuş çilek tatin ve çilek aromalı av yemekleri de Çilek Haftası’nın mönüsünde yer alan lezzetlerden. 15-22 Haziran arasındaki Çilek Haftası paketinin iki kişilik fiyatı    1.190 YTL. (0264) 582 21 00

Haberin Devamı

After ÖSS Party
Yıl boyunca ders çalışan ve 15 Haziran’da belki de hayatlarının en önemli sınavına girecek olan üniversite adayları, sınavdan sonra bir partiyle rahatlamaya ne dersiniz? İstanbul’un en büyük su parkı olan Bahçeşehir Aqua Club Dolphin, 3 büyük havuzu, biri Türkiyenin en büyük yamaç kaydırağı olmak üzere kaydırakları, restoran ve barları, animasyon ve eğlencesiyle ÖSS yorgunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Sınavın bitim saati olan 12.30’da başlayacak ‘After ÖSS Party’de, DJ Mert Hakan, Ahmet Portakal ve İsviçre’den Lucas Shant’ta gün boyu setlerin başında olurken, Chilly Dancers görsel şovlarıyla gelenlere unutulmaz anlar  yaşatacak. (0212) 672 61 61

Babalara ücretsiz brunch
Babaları ile güzel bir Pazar günü geçirmek isteyenler için 11.30 - 15.00 saatleri arasında AzzuR Restaurant’da düzenlenen brunch’ta, Executive Chef Maximilian J.W tarafından hazırlanan beyaz peynir, köy tereyağı, petek balı, ev yapımı reçeller, kaymak, poğaça, simit, bazlama ve sahanda yumurtanın bulunduğu Türk usulü kahvaltılık çeşitlerinin yanı sıra döner, yöresel yemekler, kavurma, tahinli katmer, mantı, ev baklavaları, muhallebi gibi Türk mutfağından ev yemekleri sunulacak. Bu özel günde tüm babalar Mövenpick Hotel İstanbul’un misafiri olacak ve babalardan brunch ücreti alınmayacak. Babalar Günü brunch’ı 85 YTL.   (0212) 319 29 29-3811