Cadde Ben çapulcuyum Şafak fırıldak

Ben çapulcuyum Şafak fırıldak

09.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi direnişine destek verip sonra Başbakan’dan özür dileyen Şafak Sezer’in ablasından zehir zemberek sözler: Benim öyle bir kardeşim yok. Korkak ve pısırık. Ben çapulcuyum, Şafak fırıldak. Ben artık Ethem Sarısülük’ün ablasıyım

Ben çapulcuyum Şafak fırıldak

Gezi Parkı direnişi esnasında önce eylemlere destek veren daha sonra katıldığı iftar yemeğinde Başbakan’dan özür dileyen Şafak Sezer’e ablası Gönül Akpınar tepki gösterdi:. “Benim öyle bir kardeşim yok. Ben çapulcuyum, o fırıldak” diyen Akpınar, “Şafak korkak ve pısırık biridir. Beni içeri alırlar diye korktuğu için böyle davranıyor. Ne olursa olsun korkmayacaksın ve yaptığının arkasında duracaksın” dedi.

Atatürk, CHP ve Beşiktaş
Ankara’da yaşayan altı kardeşin en büyüğü olan Akpınar, “Şafak en küçüğümüz. Babamız Polat Sezer çok değerli bir adamdır. Bize çocukluğumuzdan beri Atatürk, CHP ve Beşiktaş’ı öğrendik. Ben de çocuklarıma ve yiğenlerime aynısını yaptım. Şafak’ın yaptığı açıklamalar ve tavrı çok zorumuza gitti. Memet Ali Alabora’nın seviyesinde bir insan değil ki ona laf söylüyor. Ben artık Memet Ali Alabora’nın, Ethem Sarısülük’ün ablasıyım. Diğer kardeşlerim Şafak’la konuşabilir, onu affedebilir ama ben affetmeyeceğim” açıklamasını yaptı.

Babamın kemikleri sızladı
Gezi Parkı olayları nedeniyle Ankara’dan İstanbul’a kırık bacağıyla geldiğini ve destek verdiğini sözlerine ekleyen Akpınar, “Biber gazı ve TOMA’dan sıkılan gazdan sonra hastalandım. Astım hastasıyım, üzerine bir de zatürre oldum. Vücudum yandı. Ethem’in cenazesinin kalktığı gün Taksim’deydim. Yağmurda kaldım, mahfoldum” şeklinde konuştu.
Şafak Sezer’in anne ve babasının mezardaki kemiklerini sızlattığını dile getiren Akpınar, şöyle konuştu:
“Altı yıl önce annemi kaybettik. Şafak annesinin cenazesine bile gelmedi. Böyle bir adamdan ne beklersiniz ki... Annemin hasta olduğu dönemde, gelip görmesi için kendisini çok aradık ama her defasında eşi çıkıp ‘Bizi rahatsız etmeyin’ diyordu. Annem hastanenin güvenlik görevlisinin elini öptü ‘Şafak sen mi geldin?’ diye. Gözleri açık gitti öbür dünyaya. Şafak siyasetten anlayan bir çocuk değildir. İlkokulu okumuş, cahil biridir. Yazıklar olsun ona...”