Cadde BiR GÜZELLiK YAP KENDiNE!

BiR GÜZELLiK YAP KENDiNE!

24.01.2013 - 20:11 | Son Güncellenme:

İstanbul’a bu kadar yakın olup da yıllardır Sapanca’ya yolumu düşürmemem, benim ayıbım.

BiR GÜZELLiK  YAP KENDiNE

Meğer bu doğa harikası belde ne güzelmiş. Havası temiz, suyu temiz, asude... Göle dalıp çıkan karabatakların, martıların ve rüzgarın sesinden başkası yok. Ama artısı çok

Haberin Devamı

Günlük hayatın keşmekeşi içinde debelenir, incir çekirdiğini doldurmayan sorunlarla boğuşurken zamanın nasıl akıp geçtiğini hiçbirimiz fark etmiyoruz. Üstelik boşa geçiriyor hayatımız. Alışmışız... Hayat böyle... Para kazanmak, çoluk çocuğa bakmak, sosyalleştiğini sanıp hafta 1-2 dışarı çıkmak... Kitap okumayı, kendine vakit ayırmayı çoktan geçtim. Bir kısırdöngüdür gidiyor. Peki n’apmalı? Yeni alanlar, boşluklar yaratmalı kişi kendine; üşenmemeli, harekete geçmeli. Günlerin, ayların, yılların tortusunu üzerinden atacak yollar bulmalı.
Aslında çok zor değil, önce hedef belirleyeceksin, sonra o hedefi gerçekleştireceksin. Sapanca mesela, kafa dinlemek için birebir. İstanbul’a sadece 1.5 saat uzaklıkta, zamanın yavaş aktığı, sessiz, sakin, insana huzur veren bir belde.
Richmond Nua Wellness SPA, bölgenin öncü ve şık otellerinden. Sudan gelen sağlığı, orman ve göl manzarasıyla buluşturuyor. Otel, 20’si suit, toplam 131 odayla hizmet veriyor. Odalar şık, ince nüanslarla ayrıntılandırılmış. Rahatınız yerinde ama otelin farkı, asıl SPA merkezinde kendini gösteriyor.

Haberin Devamı

Kleopatra işini biliyormuş
İlk gün, Kleopatra banyosuyla başladım turuma. Jakuzide 20 dakika geçirdim. Terapinin özelliği, Mısır Kraliçesi’nin rivayet olunan güzellik sırlarından birini uygulaması. Suyun içine süt ve bal karışımını ekliyorlar, siz gözünüzü kapatıp, bu karışımın derinizin içine nüfuz etmesine tanık oluyorsunuz.
Ardından Thai masajına geliyor sıra. Derin esnetmeye dayalı bu masaj, insanda ne stres bırakıyor ne de tasa. Bütün kaslarınız gevşiyor, temasın yoğunluğuna rağmen uykunuz geliyor. O derece rahatlatıcı.

Yosun mucizesi
Cilt bakımı, çok tercih ettiğim bir uygulama değil ama gelmişken bir de yüzüme bakım yaptırıyorum. 1 saat boyunca benimle ilgilenen hoşsohbet hanımefendiden, bu işin inceliklerini dinliyorum. Siyah noktalarımdan kurtuluyorum, sonra 20 dakika boyunca yosun maskesinin altında uyukluyorum. Sonuç, sakallarıma rağmen ışıl ışıl parıldayan bir yüz ve inanılmaz bir ferahlık hissi.
Piyasada yosun sabunları da satılıyormuş artık, kesin evde de uygulamak lazım. Küçük bir tavsiye daha size: Demleyip tükettiğiniz çayları çöpe atmak yerine buzlukta dondurun. Bir beze sarıp şişmiş gözlerinize, göz altı torbalarınıza kompres yapın. Farkı kısa sürede göreceksiniz.

Haberin Devamı

Banyolar, banyolar...
Bu cilt bakımı seansı öğleden önceydi. Önümde koca bir gün var... Önce tuzlu, sıcak havuza girdim, ardından tek tek çeşitli buhar odalarını denedim. Tuzlu olanı da var, bitki esanslarıyla arınma sunanı da. İki katlı bir saunası, buz odası derken sıcaklıklarına göre (30-100 derece arasında) her birinde 5’er 10’ar dakika geçirdim. Terledim, toksinlerimi attım. Sonrasında önce hafif bir müziğin eşlik ettiği dinlenme odasında, ardından da su yataklarında kendimi yeniledim.

Yemekleriyle de iddialı
Yemek de önemli bir ihtiyaç tabii. Richmond Nua, bu konuda da iddialı. İlk gece, Aqua Restaurant’taydık. Kapsamlı bir mönüleri, özenli bir mutfakları var. Ve iş bilir servis elamanları. Enes Bey’in adını özellikle anmak isterim. İkinci geceyse önce açık büfeye baktık. Gördük ki, son derece zengin bir soğuk tezgahları var. Burada da Rahmi Bey’in ismimi anmak gerekiyor. Yörenin meşhur alabalığından tatmak isterken kaşla göz arasında kocaman bir deniz levreği ve jumbo karideslerle donatıverdi masayı.
Velhasıl kelam, iki günün sonunda yenilenmiş, dinlenmiş, stresten arınmış bir şekilde döndüm İstanbul’a. Yeni sorunlar, bitmeyen şikayetlerle uğraşmak üzere ama bu kez sinirlerimi aldırmış olarak. Bakalım, bu iki günlük terapinin etkisi ne kadar sürecek?

Haberin Devamı

BiR GÜZELLiK  YAP KENDiNE

BAKIMLARDAN BAKIM BEĞEN

Richmond Nua Wellness SPA’da, bakım seçenekleri sınırsız. 35 sayfalık koca bir kitapçıkları var, tercih yapmakta zorlanıyorsunuz. Çikolatalı, havyarlı, yosunlu yüz ve vücut bakımlarından su terapilerine, klasik İsveç masajından sıcak taş masajına, oradan Bali’ye uzanmanız mümkün. Kleopatra banyosunun fiyatı 81 TL+KDV, Thai masajının ederi 217 TL+KDV, yosunlu yüz bakımının ederi de
170 TL+KDV.
Adres: Sahilyolu Mevkii, Sapanca
Tel: 0 264 582 21 00
www.richmondnua.com

Haberin Devamı

SÖMESTR PROGRAMLARI

Otelde, yarı yıl tatili kayak keyfiyle bütünleşiyor. 26 Ocak-10 Şubat arasında geçerli olacak kampanya çerçevesinde gündüz Kartepe’de kayak yapıp geceyi otelde geçirebilirsiniz. 3 günlük programda gecelik kişi başı konaklama bedeli 125 euro+KDV. 7 gecelik konaklamada fiyat 100 euro’ya düşüyor, hatırlatalım.