Cadde BiR ‘SENi YENECEĞiM’ HiKAYESi

BiR ‘SENi YENECEĞiM’ HiKAYESi

11.10.2011 - 20:59 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin havlu kralı Özdilek, İngiltere’yi kurulamaya hazırlanıyor. Özdilek’in patronu Hüseyin Özdilek 1971 yılında kapısından çevrildiği İngiltere’yi fethetmek için düğmeye bastı

BiR ‘SENi YENECEĞiM’ HiKAYESi

KAPISINDAN ALINMADIĞI iNGiLTERE’Yi HAVLUYLA FETHEDECEK
Havlu, bornoz ve ev tekstil ürünlerini Avrupa’ya taşıyan Özdilek Grubu, ilk yurt dışı mağazasını Londra’da açtı. 2012 Olimpiyatları’nın yapılacağı Londra Stratford’da bulunan Westfield Alışveriş Merkezi’ndeki ilk Türk markası oldu. Londra’nın doğusundaki Olimpiyat Köyü nedeniyle gelecek yıl en önemli merkezlerden biri olması bekleniyor.
Hüseyin Özdilek, 1971 yılında okuyup çalışmak için Londra’nın yolunu tutmuş. Üç aylık vize talebi reddedilince İngiltere’nin kapısından giremeyen işadamı, bugün o yılları gülümseyerek anımsıyor: “Üç ay boyunca Avrupa’da tek başıma dolaştım. Benim için büyük tecrübe oldu. 20 yaşında kapısından giremediğim İngiltere’de bugün 61 yaşında mağaza açmanın gururunu yaşıyorum.”
Her yıl 40 milyon dolarlık havlu, nevresim takımı ihracatı olan Özdilek Grubu’nun tekstille doğduğunu anlatan Hüseyin Özdilek “Bugün Bursa ve İnegöl’de yılda 10 bin ton havlu ve bornoz üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük üretim tesislerine sahibiz. Ev tekstilindeki birikimlerimizi, perakende mağazalarıyla büyüterek zincirleştirdik. Havlu ve bornozda Türkiye’de yüzde 25 oranla pazar lideriyiz. Hedefimiz, Türkiye dışında da Özdilek markasını ve kalitesini yaygınlaştırmak. Türkiye’de 28 olan mağaza sayımız üç yıl içinde 100’e çıkacak. Avrupa pazarına Londra mağazamızla giriyoruz. İki yılda Avrupa bölgesinde mağaza sayımızı 20’ye çıkaracağız” derken markanın Avrupa’daki bir sonraki durağını da açıklıyor: “Ön anlaşma yapıldı. Berlin’deki mağaza 4 ay içinde açılacak.”

Haberin Devamı

BiR ‘SENi YENECEĞiM’ HiKAYESi

Açılış töreni, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Westfield Stratford City Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Robert Staniford’un katılımışya yapıldı.

“TÜRKİYE’DE SEVGİYLE ÜRETİLDİ” ETİKETİ
200 metrekarelik mağazada ürünler ‘Made with love from Turkey’ yani “Türkiye’de sevgiyle üretildi” özel etiketiyle satılacak. Havlu ve bornozun yanısıra ev tekstil ürünlerinin yer alacağı mağaza için özel bir koleksiyon hazırlandı. Pazar araştırmasıyla en çok tercih edilen renk ve tasarımlar belirlenmiş. İki aylık bir sürecin ardından ürün konsepti oluşturulmuş. Çarşaflarda düz renk ağırlıklı pastel tonlar tercih edilmiş, nevresimlerde çiçek desenlerine yer verilmiş. Yatak örtüsü ve çarşaflarda ölçüler İngiltere standardına göre uyarlanmış.


LEVENT’E ALTIN BiNA

Özdilek Grubu’nun 2011 yılı ciro büyüklüğünü 800 milyon TL olarak beklediklerini ifade eden Hüseyin Özdilek, önümüzdeki iki yıl içinde AVM sektörüne 290 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.
İstanbul Levent’te 240 milyon dolarlık AVM, otel ve residence yatırımları devam ediyor. 2012’de kaba inşaatın bitmesiyle açılış tarihi olarak 2013’ün sonu hedefleniyor. Levent’teki proje 33 dönümlük alan üzerinde iş, alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otelden oluşuyor. Özdilek “Altın bina için müracaatımızı yaptık” diyor. LEED sertifikası kendi enerjsini kendi üreten çevre dostu binalara veriliyor. İnşaat boyunca süreç takip edilip aylık raporlama yapılıyor.Binanın çevreye saygılı bir şekilde işletilip işletilmediğine bakılıyor. Puanlamaya göre binaya altın gümüş ya da platin sertifikası veriliyor.
50 milyon dolarlık yatırımla Eskişehir’deki AVM kasım ayında açılacak. AVM yatırımlarının grubun yeni lokomotif alanı olacağını dile getiren Özdilek, “İzmir’de Crowne Plaza’yla otel yatırımı ve işletmeciliği işine girdik. Bursa, Antalya, Kocaeli, Yalova, İzmir ve Afyonkarahisar’daki mevcut AVM’lerimiz, bulundukları bölgelerde büyük ilgi görüyor. Bazı illerde yeni AVM yatırımları için araziler aldık. Portföy büyüklüğümüz 1.5 milyar dolara ulaştı” diyor.