Cadde ‘Bizim piyasada içiyorlar’

‘Bizim piyasada içiyorlar’

29.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uyuşturucu temin etmek suçundan yargılanan oyuncu Çağatay Ulusoy, duruşmada o dönem rol aldığı dizinin kötü gitmesi üzerine daha çok içtiğini söyleyerek ‘Bizim piyasada çoğu kişi içiyor’ dedi

‘Bizim piyasada  içiyorlar’

Dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren’in ‘uyuşturucu temin etmek’ suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması dün başladı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülen duruşmaya 9 tutuklu sanık ile aralarında Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün’ün olduğu 13 tutuksuz sanık katıldı. Şarkıcı Cenk Eren duruşmaya gelmedi.
Duruşmada savunma yapan oyuncu Ulusoy, kullanmak amacıyla uyuşturucu aldığını ancak kimseye vermediğini ve kimseyle beraber içmediğini savundu. Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci’nin, “Gizem Karaca’ya uyuşturucu verdin mi?” sorusunu “Hayır” diye yanıtlayan Ulusoy, “Beraber kullandınız mı?” sorusuna karşılık “Evet 1-2 kez içtik” dedi.

‘İşler kötü gidiyordu’
Ulusoy, “Bu esrar işleriyle çok kısa bir ilişkim var. İşler kötüye gitmeye başlamıştı. Daha önce de birkaç kez içmiştim. Emir’in Yolu dizisi başladığında psikolojik olarak sıkıntılıydım. O dönemde daha çok içmeye başladım” ifadelerini kullandı. Başkan Ekinci, “Dizide herkes esrar mı içiyor?” sorusunu yöneltti. Ulusoy da “Bizim piyasada çoğu insan içiyor, kullanıyor” diye konuştu.

‘Örgüt üyesi değilim’
Sanıklardan yönetmen Hüseyin Orçun Benli “Örgüt üyesi değilim. Gerek bireysel gerek örgüt bazında uyuşturucu ticareti yapmadım. O tarihte uyuşturucu kullanıyordum ancak şimdi kullanmıyorum” dedi. Tutuksuz yargılanan Gizem Karaca ise uyuşturucu kullandığını ancak uyuşturucu temin etmediğini söyledi.
Recep Onur Bayramoğlu ve Aslı Keskin’in, tahliyelerine, tutuklu diğer 9 sanığın bu hallerinin devamını öngören heyet, aralarında menajer Selin Boronkay’ın olduğu 9 kişi hakkında çıkarılan yakalama emrinin ve aralarında Çağatay Ulusoy ile Gizem Karaca’nın da bulunduğu 12 kişi hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının da devamına hükmetti. Duruşma, 11 Şubat 2014’e ertelendi.