Cadde ‘BiZUM HOCA’YA AKIN ETTiLER

‘BiZUM HOCA’YA AKIN ETTiLER

06.03.2014 - 20:01 | Son Güncellenme:

Başrollerini Cezmi Baskın ve Levent Ülgen’in paylaştığı ‘Bizum Hoca’ filmi, 7 Mart’ta vizyona girecek. Filmin Trabzon’daki galasına şehir halkı büyük ilgi gösterdi

‘BiZUM HOCA’YA AKIN ETTiLER

- Trabzon Forum Alışveriş Merkezi’ndeki galaya yaklaşık bin kişi katıldı. Filmin oyuncuları yoğun ilginden dolayı zaman zaman zor anlar yaşadı.

- En çok ilgi gören oyuncular Cezmi Baskın, Levent Ülgen ve Mehmet Usta oldu.

Haberin Devamı

BAŞKANDAN ÇİÇEK

- Filmin yapımcısı Harun Çelik davetlileri Trabzonspor forması giyerek karşıladı. Eski CHP milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu da galadaydı. Trabzonspor Külübü ve başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da çiçek gönderdi.

- Trabzon Büklüdere halkının HES’e karşı verdiği mücadelesini anlatan ‘Bizum Hoca’, Türkiye’nin yanı sıra KKTC, Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Belçika, Fransa ve İngiltere’de vizyona girecek.

- Filmde Cezmi Baskın ve Levent Ülgen’e; Serhat Özcan, Sabriye Kara, Erdem Baş, Seymen Aydın, Mehmet Usta, Şamil Kafkas, Adem Yılmaz’ın yanı sıra Hülya Polat eşlik etti. Filmde, Trabzonsporlu Flourent Malouda, Jose Bosingwa ve İbrahim Yattara’nın da kısa birer rolü var.

Haberin Devamı

GEZİ’YE GÖNDERME

- Senarist Serkan Acar, “Film aslında komedi ama bir tarafı da direniş filmi... HES projelerinin çevreye verdiği tahribatı komedi diliyle anlatmak istedim. Karadeniz’in kendine has mizahını çok iyi bilen Yılmaz Okumuş’la 8 aylık bir çalışma sonucunda bu film ortaya çıktı” dedi. Acar, Gezi Parkı’na yapılan göndermelerle ilgili de şunları söyledi: “Haziranda senaryoyu bitirmiştik. Ama Gezi olaylarına da gönderme yapmak istedik.”

- Filmin oyuncularından Mehmet Usta, “İnsanların geleceğe karşı olan duyarlılığını ön plana çıkaran bir film yaptık. Trabzonlular HES ve diğer çevre konularda umarım duyarlı olur. Umarım aydınlanma anlamında çorbada tuzumuz olur” dedi.

SEVGiLiYE DESTEK
Filmin oyuncularından Mehmet Usta’yı sevgilisi Arzu Yanardağ yalnız bırakmadı. Yanardağ kısa kestirdiği sarı saçıyla dikkat çekerken sevgilisinin yanından ayrılmadı.

GA­LA SEL­FI­E’­Si
Gece sonunda “Biz de sel­fi­e çe­ke­ri­z” diyen Er­dem Baş, oyuncu arkadaşlarını bir araya top­la­ya­rak fotoğraf çekti.

SERCAN KISMET