Cadde Bodrum’daki Arjantinli

Bodrum’daki Arjantinli

10.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Geçen yıl açılan Mekan Tango Bodrum’da Arjantin rüzgarı estiriyor. Mekanın sahibi Kazım Ak eski bir sanayici. Arjantin mutfağının onun için yeri ayrı “Dünyayı dolaşıyorum, beğendiğim yemekleri aşçılarıma uygulatıyorum” diyor

Bodrum’daki Arjantinli

Bodrum Marina’nın tam karşısındaki eski bir Bodrum evinde yer alan Mekan Tango misafirlerine Arjantin mutfağının en lezzetli örneklerini sunuyor. Kapılarını geçen temmuzda açan mekanın sahibi Kazım Ak eski bir sanayici. Uzun zamandır yılın yarısı geçirdiği Bodrum’a tamamen yerleştiğini söylüyor. Yalıkavak Marina’daki teknesinde yaşıyor.
Eski bir Bodrum evinden dönüştürdüğü restoranın teras katı bütün Bodrum manzarasına hakim. Ak, 150-200 kişinin yemek yiyebileceği restoranın dekorasyonunu kendi evinin eşyalarıyla yaptığını anlattı. “Açık artırmalardan topladığım antika eşyalar, koltuklar, bronz avizeler, heykeller şamdanlar mekana farklı bir ihtişam veriyor.”
Açık mutfak ve taş pizza fırını her yemeğin nasıl piştiğini görmenize imkan veriyor. Bu fırında pişen özel ekmekler ve pizzalar bir başka lezzetli. Mekan bu ekmekler eşliğinde sunduğu zengin kahvaltısı ve hafta sonu brunchlarıyla şimdiden bir klasik.
Kazım Ak “Dünyayı dolaşıyorum, beğendiğim yemekleri aşçılarıma uygulatıyorum” diyerek mönüyü kendisinin belirlediğini söyledi. Arjantin mutfağının onun için ayrı bir yeri var. ‘Aged’ olarak tabir edilen 30-45 gün dinlendirilmiş etler, kurutulmuş etler, T-bone steakler spesiyaliteleri arasında. Yemek öncesi kürekte gelen peynirler ve rozbif iştahınızı açıyor. Toskana seramiğinden el yapımı kocaman tabaklarda sunulan salatalar, başlı başına bir yemek.

Sırada hamburgerci var
Mekanda deniz mahsulleri de bol, közde balık ve Alaska King Crap denilen dev yengecin bacakları denenmesi gereken lezzetler arasında. Elbette ıstakoz, karavida gibi deniz kabukluları da mevcut. Şarap mönüleri yok. Müşteriler kavdan şaraplarını kendileri seçiyor. Çok pahalı bir şarap seçmediğiniz takdirde ortalama kişi başı 50-55 TL’ye çıkabiliyorsunuz. Tatlılardan panacotta ve çikolatalı meyveyi özellikle tavsiye ediyor Kazım Ak ve “Çok geniş bir mönümüz var” diyor. Yalıkavak marinadaki Mekan Gurme’nin de sahibi olan Kazım Ak, çok yakında Bodrum’daki Oasis alışveriş merkezinde Arjantin usulü bir hamburgerci açmayı planlıyor.