Cadde Bodrum-Isparta hattı

Bodrum-Isparta hattı

04.07.2005 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yakamoz keyfi, NaNa, Barlar Sokağı'nda Gül Pansiyon, Ship A Hoy, Sait Restaurant, Eğirdir'in muhteşem manzarası, Akpınar Köyü ve Akpınar Yörük Çadırı, Mürsel'in yeri...

Bodrum-Isparta hattı

u başlığı okuyup da "Isparta nere Bodrum nere" diyeceğinizi biliyorum. Bir gün Bodrum'da, ertesi gün Isparta'da olsaydınız siz de aynı başlığı atardınız. Önce minik bir Bodrum turu yapalım. Ardından da Isparta'ya, gül cennetine uzanalım. Bodrum Göltürkbükü'nde kaldığım kısa süre içinde sevgili dostum Ergin Ejder, Arzu-Mesut Erdem ve sırdaşım İsmail'in güzel kız kardeşi Tansel ile birlikteydim. Barlar Sokağı'nı gezdim. Bu sayede şirin mi şirin, yemyeşil bir bahçe içinde, tertemiz ve huzurlu bir aile işletmesi olan Gül Pansiyon'u keşfettim. Odalar klimalı. İşletmeciler İstanbul'dan kaçmış bir çift ve şirin kızları; Şebnem-Cem Koçdemir. Hafta sonları cazip promosyonlar yapıyorlar. Pansiyona cumartesi sabahı giriyor, pazar akşamı çıkıyorsunuz. Cumartesi akşam yemeği ve iki günlük sabah kahvaltısı veriliyor. Kişi başı 20 milyon TL. Vallahi Bodrum'u merak edenler, önerdiğim yerleri pahalı bulanlar! Alın size uygun bir yer. Telefon: (0252) 316 52 80. Dolaşırken telefonum çaldı. Çok eski ve gerçek dostum, Erkan Sevinç aradı. Erkan profesördür. Özel Bodrum Hastanesi'ne başhekim olarak adanmış. Çok sevindim tabii. O gün fazla sıcak olduğu için Göltürkbükü'ne döndüm. Yıllardır çeşitli eğlence yerlerinde çok özel partiler düzenleyen Aybars Atik'le karşılaştım. Türkiye'de bir 'ilk'i gerçekleştiriyor; Açtığı NaNa adlı beach-restoran ve kulübü 24 saat hizmette olacak. Telefon: (0252) 377 50 25. Bence Göltürkbükü'nde, hatta Bodrum'da kaliteli eğlencenin adı Ship A Hoy. Yemek de var ama ben daha çok yemek sonrası eğlencesine bitiyorum. Ekip de o kadar iyi ve başarılı ki keyifle sabahı ediyorsunuz. Patronlar, Bodrum'da eğlencenin en eskilerinden ve sevilenlerden; Zafer Tarlan-Nihal İnci Şenol. Benim adamım olan işletme müdürü sevgili Cemal Yarar, bir de şef Ecevit Yılan var ki atom karınca mübarek. Bar şefi Mehmet Acar. DJ Mehmet Cansaray, garsonlardan Yüksel Yılan, aşçı Kadir Kanat şeker insanlar. Buranın yemeklerinin de iyi olduğunu geçen yıldan biliyorum. Bir akşam, yaşam felsefesine hayran olduğum Semiramis (Pekkan), Selma Bezmen ve sırdaşım İsmail Akkaya yemek yemiştik de. Özel yemekleri arasında gemici usulü levrek, Ege otlarından yapılan mezeler ve köy baklavası başta geliyor. Gittiğim akşam yine tıklım tıklımdı. Telefon numarası: (0252) 377 50 70 NaNa ve Ship A Hoy Size Sait'i nasıl anlatmam gerekir bilemiyorum. Sevgili Ergin (Ejder) sayesinde Yalıkavak'taki muhteşem yerini yeni öğrendim. Manzaranın keyfini çıkarırken içtiğimizin, yediğimizin de farkında değildik. İşte Sait böyle bir yer. Taze mezeleri ile her türlü övgüye layık Sait ve çalışanları. Yıllarca İsveç'de kalan Sait Birtan'ı, 8 yaşında boyuna bakmadan gitarıyla besteler yapan oğlu Deniz'i ve Ferman Hanım'ı tanımamak bence kayıp. Müşteriye konuk muamelesi yapan ve adeta evinin geniş salonunda onları ağırlıyormuş gibi davranan bir ev sahibi Sait. Neler yediğimize gelince; Soğuk mezelerde fava, kabak çiçeği dolması, köpoğlu, semizotu, hardal otu, turp otu, deniz börülcesi, brokoli, közde kırmızı biber, kalamar salatası, uskumru çiroz, uskumru pastırma, ara sıcak olarak kalamar tava, ızgara, dev gibi bir lağos... Bir büyük, bir küçük rakı, tatlı, meyve, kahve... 325 milyon lira ödedim. İstanbul'da olsaydı 750 milyondan aşağıya çıkamazdık. Sait'in telefon numarası (0252) 385 53 86. Bodrum'da yeni bir adres daha vereceğim size; İstanbul'un gözde İtalyan restoranlarından Mio'dan tanıdığımız Cenk Çöteli ve Vanilya'dan Ahmet Parlak, Talia Bar Club adlı bir yer açtılar. Bodrum Marina'nın karşısında, eski Northshield'ın yerinde açılan Talia Club Bar da bu sezon iddialı mekanlar arasında. Telefon: (0252) 311 87 75. Sırdaşım İsmail Akkaya'nın güzel kızkardeşi ise bu yıl Göltürkbükü'ndeki Yakamoz'da kalıyor. Beach-restoran ve otel olan Yakamoz denize sıfır. Bir de dünya tatlısı sahibesi var. Habibe Teyze (Demirkol) 65 yaşında ama çok dinç. Neredeyse 24 saat çalışıyor. Tansel'i ziyarete gittiğimde tanıştım. Buranın yerlisi Habibe Teyze. Gözleme, çiğ börek ve mantısı çok meşhur, mutlaka tadın. Özellikle benim favorim olan otlusu. Ayrıca Yakamoz'un balığı, deniz mahsulleri, mezeleri de taze. Fiyatları da uygun. Alkol dahil, kişi başı 35-40 milyon. Odalarında klima, buzdolabı, televizyon filan var. İki kişi 120 milyon lira. Telefon: (0252) 377 50 35. Muhteşem Sait ve Yakamoz Isparta'yı görmeyen çok şey kaçırmış demektir. Mutlaka görün ama Eğirdir'de konaklayın. Bana teşekkür edeceksiniz. Sevgili arkadaşım olan WMC Group Başkanı Hakan Yangın, ilk kitabım 'Yaşanmış Şehir Hikayeleri-1' ve ikinci kitabım 'Yüreğim Hâlâ Biten Aşkımıza Ağlıyor-Yaşanmış Şehir Hikayeleri-2'nin tanıtımını yapan başarılı bir isim. Isparta'daki Gülbirliği'nin yeni kozmetik ürünlerinin de tanıtımını yapan Hakan sık sık oraya gider. Bu sefer birlikte gittik. Önce Antalya'ya uçtuk. 1.5 saatlik kara yolculuğunun ardından Isparta'daydık. Yanımızda genç kuşağın en iyi oyuncularından, benim de gerçek arkadaşlarımdan sevgili İpek Tuzcuoğlu da vardı. İlk durak Gülbirliği oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Bolat Tamer ve ailesi ile güller arasındaki bahçede muhteşem bir kahvaltı yaptık. Bolat Bey sohbet sırasında en iyi parfümlerden biri olan Chanel'de gül yağı oranının yüzde 35-40 olduğunu söyledi. Bu arada marka parfümler dışında pek çok parfümde çok pahalı olduğu için gül yağı yerine sentetik kokular kullanılıyormuş. Bu da hassas tenlerde alerjiye neden oluyormuş. Isparta yollarında... Birlikte yollara düştük. Isparta, Süleyman Demirel dahil 5 tane başbakan yetiştirmiş. Eğlence yeri olarak Gökçay popüler. Osmanlı mimarisiyle yapılmış. Gece kulübü yok kentte. Öğrenciler gelmeden önce 20.00'den sonra ekmek bile bulunmazmış. Yani şehirde in cin top oynarmış. En popüler restoran Kervansaray. Halk, özellikle de zengin sınıf, eğlenmek için Antalya ya da Alanya'yı tercih ediyor. Buranın kebabı da meşhur. "1852'den beri Türkiye'nin en iyi kebabı Isparta kebabıdır" diyor Bolat Bey. Kuzu veya oğlağı ekmek fırınına bütün atıyorsunuz, kendi yağı ile pişiyor. Yolumuzun üzerinde olan Zafer Aslan'ın Büyük Isparta Oteli ise eğlencenin kalbiymiş. Isparta, Konya'dan sonra gecekondusu olmayan ikinci il. Yolumuzun üzerinde Gül Sofrası ve kebapçı Kadir de çok popülermiş. Gördüm. Bir de Kebapçı Kadir'i. Isparta'nın tandır kebabı, etli pirinç pilavı meşhur. Tatlı olarak da kabak ve düğün helvası. Bolat Bey bizi Akpınar Köyü'ne götürdü. Bir manzarası var ki ömrünüze ömür katar. Akpınar Yörük Çadırı'nda yediğiniz gözlemenin, içtiğiniz ayranın tadını zor unutursunuz. İnanmayacaksınız ama burada yaşayan Özdemir Ailesi (Meryem, Zeliha, Hüseyin, Emine, Abdullah, Mustan) ve Meryem Özkartal fanatik okuyucularım çıktı. Zaten Isparta'da POSTA satışları zirvede. Akpınar Yörük Çadırı telefon: (0246) 311 59 16. Akşam yemeğini Big Apple Pansiyon&Restaurant Mürsel'in Yeri'nde yedik. O göl, o günbatımı!.. Offff, of! Yemekler de muhteşem. Şef Fatih Dikyar, yardımcıları Kadir, Uğur, Nihat, Emre, mutfak şefi Süleyman Çelik, patronlar Gazi Mürsel, Şerife Daldal işi iyi biliyorlar. Et, balık, deniz mahsulleri, her çeşit soğuk meze taze olarak bulunuyor. Tatlısu kerevitli güveç ve kiremitte deniz levreği yedim. Enfesti. Telefon numarası (0246) 311 45 55. Evet, bu çarşamba da bu kadar. Sevinçleriniz okyanuslar, üzüntüleriniz ise kum tanesi kadar olsun, hoş kalın. sdudek@posta.com.tr Eğirdir olağanüstü