Cadde Bruce Willis'in kızı Tallulah Willis'e otizm teşhisi konuldu!

Bruce Willis'in kızı Tallulah Willis'e otizm teşhisi konuldu!

19.03.2024 - 12:25 | Son Güncellenme:

Afazi ve demans hastalığıyla mücadele eden ve sinemayı bırakmak zorunda kalan ünlü aksiyon yıldızı Bruce Willis'in kızı, gündem olan bir açıklamada bulundu. Ünlü isim, geçen yaz otizm teşhisi aldığını duyurarak, bunun hayatını değiştirdiğini paylaştı.

Bruce Willisin kızı Tallulah Willise otizm teşhisi konuldu

Emmy ve Altın Küre ödüllü Bruce Willis'e, Mart 2022'de beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sebebiyle ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen afazi teşhisi konmuştu.

Haberin Devamı

Sevenlerini şoke eden hastalık haberinin ardından oyunculuğu bıraktığı duyurulan Bruce Willis'in ailesi, geçtiğimiz şubat ayında ise 68 yaşındaki Hollywood yıldızının frontotemporal demansa yakalandığını açıklamıştı. (Ön ve temporal loblardaki sinir hücrelerinin dejenerasyonu sonucunda oluşan FTD'nin belirtlileri arasında kişilik değişimi, duygusal kararsızlık, dili ifade etmede yaşanan güçlükler, algı ve hafıza sorunları yer alır.)

Bruce Willisin kızı Tallulah Willise otizm teşhisi konuldu

"TEŞHİSİM HAKKINDA İLK KEZ AÇIKÇA KONUŞUYORUM"

Hastalığı nedeniyle oyunculuğu bırakan ve gözlerden uzak yaşayan Bruce Willis'in 1987-2000 yılları arasında yaptığı evlilikten dünyaya gelen 30 yaşındaki kızı Tallulah Willis, geçtiğimiz yaz otizm teşhisi aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bruce Willisin kızı Tallulah Willise otizm teşhisi konuldu

Ünlü isim, Instagram'da babasıyla birlikte bir etkinliğe katılırken çekilmiş bir videosunu paylaşarak otizm teşhisi ile ilgili konuştu:

Sanırım teşhisim hakkında ilk kez açıkça konuşuyorum. Geçtiğimiz yaz öğrendim ve hayatımı tamamen değiştirdi.

Bruce Willisin kızı Tallulah Willise otizm teşhisi konuldu

OTİZM NEDİR?

Otizm, sosyal beceriler, tekrarlayan davranışlar, konuşma gibi sözel veya sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması ile karakterize nörolojik ve gelişimsel bir bozukluktur. Dünya çapında yaklaşık 100 çocuktan 1'inin otizmli olduğu tahmin edilmektedir.