Cadde Bu bahçenin hikâyesi var

Bu bahçenin hikâyesi var

29.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Instyle Home dergisine Bebek’teki evinin kapılarını açan Feryal Gülman “Evimde ve bahçemde kullandığım her parçanın bir hikâyesi var. Hepsini tek tek topladım” diyor

Bu bahçenin hikâyesi var

Bebek’te Boğaz manzarasına hakim bahçesinde Feryal Gülman modern ve sade bir atmosfer yakalamış. Yemyeşil bahçede açık renk mobilyalar ve çeşitli zamanlarda antika pazarlarından alınmış mermer ve taş objeler uyumlu bir hava yaratıyor. Feryal Gülman’ın bahçesinde, evin girişinin hemen sağında yer alan geniş oturma grubunun olduğu bölüm  arkadaki doğal kaya zeminden olsa gerek oldukça serin.
“Mimar olduğum için bahçemi kendim planladım diyebilirim. Elbette farklı firmalarla da çalıştım” diye söze başlıyor Gülman ve devam ediyor, “Yerlerin taş döşemesinde Eren Yorulmazer’den fikir aldım. Mobilyaların bir kısmı Cumba’dan. Evin girişinin hemen sağında yer alan büyük masa ise Taşça’dan”. Gülman’ın evi klasik bir ev ama bahçesi daha modern bir tarzı yansıtıyor. “Evimde koltuk takımlarım, her parça antika. Bahçem biraz daha sade görünsün istiyorum” diyen Gülman, yine de bahçesinde kullandığı klasik ve antika aksesuarlarla iki farklı tarzı birleştirmeyi tercih etmiş. “Genel olarak bir sadelik var ve o sadeliğin içinde birkaç tane antika parça gözü yormuyor” diyor. 

Antika pazarlarını geziyor 
Yurtdışına gittiğinde sık sık bahçeyle ilgili tasarım kitapları alıyor veya yerel antika pazarlarını ziyaret edip, beğendiği parçaları getiriyor beraberinde. Gülman, “Evimde ve bahçemde kullandığım her şeyin bir hikâyesi var. Hepsini tek tek topladım. ‘Nasıl bulurum, getiririm,’ diye düşünmek bile keyif veriyor” diyor . 

Yeşil olmazsa olmaz 
Bahçesindeki her detayın bir hikâyesi olduğunu söyleyen Feryal Gülman için bir bahçede olmazsa olmaz en önemli unsur yeşil. “Bahçe, teras, hatta küçük bir balkon bile olsa  yeşil olması lazım. Bir de taş çok seviyorum” diyor. 


Bu bahçenin hikâyesi var


Bu bahçenin hikâyesi var


Bu bahçenin hikâyesi var

Yazarlar