Cadde Bu dizi tartışma yaratır

Bu dizi tartışma yaratır

06.08.2009 - 08:33 | Son Güncellenme:

Bir grup 'beceriksiz' Müslüman intihar bombacısının maceralarını anlatan 'Kafirlerle Yaşamak' adlı komedi dizisi Müslümanların tepkisini çekecek gibi.

Bu dizi tartışma yaratır

- YouTube'a konulan ve Facebook'ta sayfası olan beş bölümlük dizi, İngiltere'deki Bradford şehrini haritadan silmek ve böylece cennete gitme planı yapan beş kişilik grubun uydurma hikayesini konu alıyor.

Dizide 'Sapık Ali' adlı bir kahraman, 'Cennetteki hurilere' atıfla 'intihar eyleminde erkekliğini koruyacak bir aleti gösteriyor.' Eski reklamcı Asaf Ainapore tarafından yapılan dizinin YouTube sayfasında, 'filmin Britanya Müslüman Konseyi'nin üst düzely bir üyesinin katkılarıyla" yapıldığı söyleniyor.

7 Temmuz'da Londra'daki saldırılarda yakınlarını yitiren aileler ise kızgın. 22 yaşındaki oğul Ciaran'ı saldırıda kaybeden Veronica Cassidy, "Bunu kim eğlenceli buluyor?" diye çıkıştı.

Dizilerin özeti şöyle diyor: "Başlangıçta şehit olmaya hazırlanan Yorkshire'ın Cihadçıları Batı'nın o kadar da kötü olmadığını keşfeder. Manchester United'da, kablo TV'den etkilenmeye başlarlar. Ne bir adam bu durumda ne yapmalıdır? Cennette yetmiş iki huriyi kollarına almak mı yoksa evin yakınındaki bir barda hayali cennette kalmak mı?" Ainapore, dizilerle ilgili olarak Britanya Müslüman Konseyi'nin üst düzey üyesi Abdurrahman Cafer'e danıştığını söylüyor.

Beş buçuk dakikalık ilk bölümün 20 Ağustos'ta yayınlanması bekleniyor.

Dizilerin senaryoları, oyun yazarı Kira-Anne Pelican tarafından yazılmış.

Dizinin İslam dünyasından da büyük tepki çekeceği muhakkak...

Haberin Devamı

Kaynak: Gazeteport

Yazarlar