Cadde Bu şampiyona ağır gelirdi

Bu şampiyona ağır gelirdi

05.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Olimpiyat şampiyonu milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun mezarı, Japon Sekai Mori’nin babalık davası nedeniyle DNA örneği almak için açıldı.

Bu şampiyona ağır gelirdi

Dünyaca ünlü olimpiyat şampiyonu milli halterci Naim Süleymanoğlu, 18 Kasım 2017’de 50 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Süleymanoğlu’nun ölümünün ardından gündeme taşınan bir iddia, sporcunun ‘1988 Seul Olimpiyatları’ sırasında tanıştığı Japon gazeteci Kyoko Mori’yle olan ilişkisinden de bir çocuk sahibi olduğuydu. Hatta Süleymanoğlu’nu yakından tanıyanlar son zamanlarında Japon kızını bulmak için çabaladığını anlattı. Ölümünden kısa süre sonra da Kyoko Mori’nin kızı Sekai Mori, Süleymanoğlu’nun mirasçısı olan 3 kızına dava açtı ve babasıyla DNA karşılaştırılması yapılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Kemik örneği alındı

Büyükçekmece 4. Aile Mahkemesi dava kapsamında DNA örneği alınabilmesi için fekk-i kabir işlemi yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine Naim Süleymanoğlu’nun Edirnekapı’daki mezarı dün açıldı. Süleymanoğlu’nun naaşından alınan 3-4 diş ile kemik örneklerinin, davalı Sekai Mori ve annesinin burun ve ağzından alınan kültür örnekleriyle karşılaştırılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenildi.

‘Fekk-i kabir yapılır’

Mezar açılırken işlemlere tanıklık eden Sekai Mori’nin avukatı Hülya Aksakal, “Adli tıptan sonuçlar geldikten sonra gerçek ortaya çıkacaktır. Babalık davalarında normaldir, fekk-i kabir yapılır. Hastanede Naim Bey’in DNA’sı var. Fakat DNA yetersiz olduğu için şu anda kabir açılıyor. Hastanedeki DNA üzerinde adli tıp inceleme yaptı, ancak yetersiz bulduğu için fekk-i kabir kararı verildi” dedi.

Haberin Devamı

İKİ KIZI ÇOK RAHATSIZ

Naim Süleymanoğlu’nun kızları Esin ve Sezin Süleymanoğlu’nun avukatı Aziz Demir, mezarın açılmasına tepki göstererek şunları söyledi: “Naim’in manevi şahsiyetine bir tecavüz olarak görüyoruz. 27 yıl sonra mirastan pay kapmak için açılan bir dava neticesinde, mezar açılıyor. Amaçları, maddi çıkar sağlama. Biz mezarın açılmasını istemiyoruz. Merhumun kemikleri sızlayacak. Öyle bir şey olsaydı kendisi sağlığında yaptırırdı bu DNA testini. Kızları çok üzgün.”