Cadde Burcu Binici rol aldığı diziden parasını alamayınca...

Burcu Binici rol aldığı diziden parasını alamayınca...

30.11.2019 - 17:39 | Son Güncellenme:

Oyuncu Burcu Binici, 2012'de rol aldığı '6 Mantı' dizisinden parasını alamayınca, yapımcı firma hakkında icra takibi başlattı. Oynadığı 52 bölüm karşılığında 535 bin TL'ye anlaşan Binici, kendisine 144 bin lira ödendiğini iddia etti. Yapım şirketi, "Binici'nin alacağı yoktur" diyerek icra takibine itiraz etti. Mahkemede şirketin sözleşmede tahrifat yaptığı belirlendi. Şirket yetkilisi hakkında 'özel belgede sahtecilik' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Burcu Binici rol aldığı diziden parasını alamayınca...

Oyuncu Burcu Binici, 2012 yılında '6 Mantı' isimli dizide rol alması için yapım şirketiyle anlaştı. Oynayacağı 52 bölüm karşılığında 535 bin lira almasına karar verildi. Sabah gazetesinde yer alan habere göre; dizide oynadığı 52 bölüm için 144 bin lira ödeme alan ünlü oyuncu, şirketle iletişime geçerek bu durumu sorduğunda cevap alamadı.

Haberin Devamı

İCRA TAKİBİ BAŞLATTI
Binici, kendisine eksik ödenen ücretin tahsili için şirkete ihtarname gönderdi, ardından icra takibi başlattı. Şirket ise oyuncunun alacağı olmadığını ileri sürerek icra takibine itiraz etti, dosya icra hukuk mahkemesine gönderildi.

Yargılamada, şirket yetkilisinin Binici ile aralarında imzalanan sözleşmede tahrifat yaptığı ortaya çıktı. Binici, havale yolu ile aldığı ödemeden yasal bir dayanağı olmaksızın kesintiler yapılarak dolandırıldığını ileri sürdü. Şirket yetkilisi ise suçlamaları kabul etmedi.

Soruşturma sonunda, yetkili hakkında 'özel belgede sahtecilik' suçu kapsamında iddianame düzenlendi. Yetkilinin üç yıla kadar hapsi isteniyor.

 

Yazarlar