Cadde Burcu Kıratlı'nın davasında eşi Sinan Akçıl tanık oldu!

Burcu Kıratlı'nın davasında eşi Sinan Akçıl tanık oldu!

23.11.2021 - 16:11 | Son Güncellenme:

'Ponzi Sistemi' adında saadet zinciri oluşturduğu ve bu sistem ile şarkıcı Sinan Akçıl’ın eşi olan oyuncu Burcu Kıratlı’yı da dolandırdığı iddia edilen Mine Mumcu’nun, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanmasına başlandı. Duruşmada ifade veren Burcu Kıratlı, “Benim kendi kazandığım paramı geri vermiyor. Kandırıldım” dedi. Duruşmaya gelmeyen sanık Mine Mumcu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Damla GÜLER / Milliyet.com.tr
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki Burcu Kıratlı avukatıyla birlikte katılırken, oyuncunun eşi Sinan Akçıl da duruşmada tanık olarak dinlendi. Sanık Mine Mumcu ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada ilk olarak ifade veren Burcu Kıratlı, Mine Mumcu ile yakın bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığını belirterek, “Bana telekomünikasyon işleri yaptığını söyledi. Yurt dışından telefon hatlarını getirerek, Türkiye’de daha pahalıya satıp kar elde ediyormuş. İyi bir kazanç sağladığından bahsetti. Kârı yarı yarıya paylaşmak üzere anlaştık. İlk seferde 300 bin TL, ikinci olarak da 450 bin TL gönderdim. Bu paraların kâr paylarını geri aldım” dedi.

Haberin Devamı

"KANDIRILDIM"
En son gönderdiği parayı geri alamadığını anlatan Kıratlı, “En son 550 bin TL para gönderdim. Bana 850 bin TL geri verecekti ama göndermedi. Sonrasında sanığa ulaşamadım. Benim kendi kazandığım parayı söylediğinin aksine işletiyormuş. Benim kendi kazandığım paramı geri vermiyor. Kandırıldım. Şikayetçiyim” şeklinde konuştu.

Burcu Kıratlının davasında eşi Sinan Akçıl tanık oldu

"DOLANDIRILDIĞIMIZI ANLADIM"
Duruşmada tanık olarak dinlenen şarkıcı Sinan Akçıl, sanık Mine Mumcu hakkında etraftan duydukları sonucu dolandırıldıklarını anladıklarını dile getirerek, “Bana da teklif etmişti. Önce para gönderdim. Ancak etraftan duyduklarımdan şüphelenince paramı geri istedim. Ben paramı aldım. Herhangi bir zararım yok” dedi.

"BÜYÜK BİR MADDİ MAĞDURİYET YAŞADI"
Mine Mumcu’nun avukatı, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, “Müvekkil 2000’lerin başından beri telekomünikasyon işi yapıyor. 2018-2019’da hayatına bir adam giriyor, çevresindeki herkesi hayatına dahil ediyor ve ekonomik olarak sömürülüyor. Müştekiyi parasını ödemesi gereken tarih olan 2 Eylül’de bir saldırıya uğruyor, 4 Eylül'de 40 milyon yağmalanıyor. Büyük bir maddi mağduriyet yaşadığı için müştekinin parasını verememiştir” ifadelerini kulandı.

Haberin Devamı

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI
Alınan savunma ve beyanların ardından mahkeme heyeti, sanık Mine Mumcu hakkında savunmasının alınması için yakalama kararı çıkararak duruşmayı erteledi. Burcu Kıratlı ve Sinan Akçıl ise duruşma sonrası açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.