Cadde ‘BÜYÜK ŞEF’ TARABYA’DA

‘BÜYÜK ŞEF’ TARABYA’DA

09.01.2013 - 21:02 | Son Güncellenme:

Ankara’dan İstanbul’a geldiklerinde herhalde kendileri de bu kadar çabuk büyüyüp popüler olacaklarını tahmin etmiyordu.

‘BÜYÜK ŞEF’ TARABYA’DA

Bigchefs’ten söz ediyorum. Hani son şubesini Tarabya’da, deniz kenarında açan mekândan. Bence başarılarının sebebi ortada. Ne mi?

Haberin Devamı

Bu soruyu, tek bir cümleyle yanıtlamak kolaycılık olur. Geçen hafta gittiğim Bigchefs Tarabya, önce şık dekorasyonu ve ambiyansıyla sarıp sarmalıyor sizi. Sonra, eşsiz konumu ve manzarasıyla (restoran bir zamanlar Palet’in, sonra Le Pecheur Balık Lokantası’nın olduğu noktada) vuruyor. Ve tabii, lezzetli mutfağıyla özenli servisi takip ediyor -Vefa Bey (Tayfur) ve garsonumuz Nasuh Bey’e (Topçu) teşekkür ederim- bir mekân için olmazsa olmaz bu iki etkeni.

Seçim yapmak zor
Anlatmaya nereden başlayayım bilemiyorum zira çok kapsamlı ve her zevke hitap edebilecek bir mönüleri var. Bu noktada küçük bir eleştiri yapabilirim belki: Her zevke hitap etmek, bana göre doğru bir hareket değil... Yanlış anlaşılmasın hemen hemen tattığım her tabak lezzetliydi ama yine de bir restoranın mönüsünde yer alanlar, az ve öz olmalı. Bu sayede çok daha keskin tatlar yaratmak, onları geliştirmek daha kolay hale gelebilir. Bu küçük uyarıdan sonra yediklerime geçebilirim...

Haberin Devamı

Atıştırmalık tabağı lezzetli
Başlangıç olarak mozzarella/domates denedim önce. Mozzarellaları daha iyi olabilir. Domates de aynı şekilde ama artık iyisini bulmak o kadar zor ki. Karışık atıştırmalık tabağı geldi sonra. Mini içli köftelerden böreklere, falafelden etli yaprak sarmaya uzanan zengin tabak utandırmıyor. Keza, asma yaprağında hellim ızgara, kuşbalı mini pide, güveçte sundukları mantarlı Sapanca peyniri de öyle. Bu aralar yok satan tabuleden de tadıyoruz. Bana göre değil.

Midye dolma İstanbul’da yenmiyor
Soğuk, ara sıcak faslı bitmeden bu kez balık lokantalarıyla ünlü Tarabya’ya bir selam çakan deniz ürünlü atıştırmalık mönüye dadanıyoruz. Kalamarlar, taze ama bir parça yağ çekmiş, ızgara karides kıvamında. Son olarak midye dolma yiyoruz. Fena değil ama İstanbul’da hiçbir yerde Ege’de, özellikle de İzmir’deki gibi midye dolma bulmanın imkanı yok.
Ana yemek seçimim, Vefa Bey’in tavsiyesiyle New York Steak oluyor. Orta az pişmiş irice bir parça antrikot üzerine, arpacık soğandan sos yapmışlar. Soğanları da üzerinde bırakmışlar. Et lezzetli, iyi de pişirilmiş. Başta da dediğim gibi o kadar çok seçenek var ki mönüde; sıcak sandviçlerden burgerlere, fajita’lardan çeşit çeşit pizzaya, dürümlerden el yapımı makarnalara, köfteden balıklara, oradan tatlılara seçim yapmak gerçekten zorlayıcı.
Nihayetinde ünlü balıkçılarıyla bilinen Tarabya’da, eksikliği hissedilen kafe-restoran açığını kapatan bir yer olmuş Bigchefs. Umarım ömrü uzun olur...

Haberin Devamı

‘BÜYÜK ŞEF’ TARABYA’DA

KAHVALTI DA iDDiALILAR

Bir hoşluk sunuyor kahvaltıda Bigchefs. Klasik lezzetlerin yanında (sahanda yumurta, yumurtalı ekmek, omlet çeşitleri ve farklı tost ve sandviçler gibi) aceleci ve tuzlu, aceleci ve tatlı, evdeki kahvaltı, yavaş ve rahat gibi seçenekler var mönüde. Ben tatmadım ama en azından fotoğraflarda her biri gayet albenili görünüyordu. Denemek size kalmış.

CATERING HiZMETLERi DE VAR

Bigchefs’in hem kendi ürünleri hem de catering hizmeti var. Sattıkları ve kullandıkları zeytinyağları Edremit’ten.
Nar ekşileri de var, şampanya ve şarapları da. Ayrıca “Sizin için özel, bizim için de özeldir” sloganıyla davetler, özel günler, düğün, nişan ve çeşitli kutlamalarda catering hizmeti de veriyorlar.

Haberin Devamı

FiYATLAR CAN YAKMIYOR

Biraz da fiyat bilgisi vereyim: Karışık atıştırmalıkların ederi, 24 TL. Etli yaprak sarmanın porsiyonu, 19 TL. Pizzaların fiyatları, 18-26, makarnalar 18-25, burger ve dürümler 19-26 TL arasında değişiyor. New York steak’in ederi 41 TL. Klasik künefeyi tercih ederim ama burada farklı bir üslup denemişler. Mozzarellalı künefenin porsiyonu, 13 TL.
Adres: Yeniköy Caddesi No: 80, Tarabya Tel: 0 212 262 70 70 www.bigchefs.com.tr