Cadde Caz Festivali’nin yıldızı Hugh Laurie

Caz Festivali’nin yıldızı Hugh Laurie

01.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 21. kez düzenlenecek İstanbul Caz Festivali’nin programı önceki gün duyuruldu. Festivalin bu yılki yıldızı ‘House M.D.’ dizisindeki rolüyle tanınan aktör ve blues müzisyeni Hugh Laurie...

Caz Festivali’nin yıldızı Hugh Laurie

Bu yıl 1-16 Temmuz tarihleri arasında İKSV tarafından 21. kez düzenlenecek İstanbul Caz Festivali’nin tam programı, önceki gün Bej Karaköy’de yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı.
İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, festivalin 17 yıldır sponsorluğunu üstlenen Garanti Bankası adına Elif Güvenen ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin’in söz aldığı toplantıda, festivalin yıldız isminin ‘House M.D.’ dizisinde oynadığı başrolle dünya çapında ün kazanan ve geçtiğimiz sene ikinci albümü ‘Didn’t It Rain’i yayınlayan aktör ve blues müzisyeni Hugh Laurie olduğu açıklandı.
Laurie, 9 Temmuz Çarşamba günü Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde Türkiyeli müzikseverlerle buluşacak. Programda Katie Melua ve Brad Mehldau’nun da aralarında olduğu ünlü müzisyenlerin yanı sıra, Zülfü Livaneli’nin ‘Rumi Suite - The Eternal Day’ bestesinin Henning Schmiedt Ensemble tarafından çalınacak Türkiye prömiyeri de yer alıyor.

Neil Young ‘tamamlayıcı’
Opcin’in ifadesine göre 15 Temmuz’da gerçekleşecek Neil Young & Crazy Horse konseri ise festival programının dışında olmakla beraber festivali tamamlayıcı bir rol alacak. Festivalin afişinde, Gülsün Karamustafa’nın “Vadedilmiş Resimler” serisinden detaylar, Bülent Erkmen tarafından kullanıldı.

Oyuncu-müzisyen Laurie
Hugh Laurie’nin kariyerini uzun süre takip edenler için kendisinin müzisyen kimliği sürpriz değil. Altı yaşında piyano dersleri almaya başlayan ve yakın arkadaşı İngiliz komedyen Stephen Fry ile beraber yaptığı ‘A Bit of Fry & Laurie’, ‘Jeeves & Wooster’ gibi televizyon programlarında piyano, gitar ve vokal olarak müzik yeteneklerini ortaya koyan Laurie, ‘House M.D.’ dizisindeki karakterinin müzikal bir yönü olmasını da sağlamıştı.
Hem ‘House’, hem de başka dizilerde rol alan çeşitli aktörlerle birlikte kurduğu blues-rock grubu Band From TV ile yardım konserleri veren Laurie, 2011 yılında kendisinin uzun süredir hayalini kurduğunu belirttiği, blues klasiklerini seslendirdiği ‘Let Them Talk’u çıkardı. İngiltere’de yılın en çok satan blues kaydı olan ‘Let Them Talk’, müzik eleştirmenlerinin de beğenisini kazandı. Geçtiğimiz sene mayıs ayında çıkardığı ikinci albümü ‘Didn’t It Rain’de ise blues’un yanı sıra caz, R&B ve tango gibi türlere de yer verdi.