Cadde Cem Yılmaz kimdir, nereli? Ünlü komedyen Cem Yılmaz kaç yaşında? İşte hayatı...

Cem Yılmaz kimdir, nereli? Ünlü komedyen Cem Yılmaz kaç yaşında? İşte hayatı...

14.05.2021 - 21:58 | Son Güncellenme:

Cem Yılmaz; senarist, oyuncu ve komedyen olmak üzere pek çok kimliği ile tanınıyor. Ünlü komedyen Cem Yılmaz, bu akşam Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Şarkılar Bizi Söyler programına konuk olarak katılacak. Peki Cem Yılmaz kimdir? İşte Cem Yılmaz'ın biyografisi...

Cem Yılmaz kimdir, nereli Ünlü komedyen Cem Yılmaz kaç yaşında İşte hayatı...

Şarkılar Bizi Söyler bayrama özel yayını bu akşam yayınlanacak. Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici’nin yer aldığı programa konuk olarak ise Cem Yılmaz katılıyor. Yılmaz'ın yaşamı ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Peki Cem Yılmaz kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

CEM YILMAZ KİMDİR?

23 Nisan 1973 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aslen Gürün, Sivaslıdır. İlköğrenimini Mehmet Âkif İlkokulunda tamamladı. Ortaokulda Bahçelievler Kâzım Karabekir Ortaokulunu, sonrasında da Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümünü bitirdi.

Karikatüre olan ilgisi ve yeteneği sayesinde üniversite yıllarında Leman isimli mizah dergisinde çalışmaya başladı. İlk gösterisini dergide çalıştığı yıllarda, Leman Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Sonrasında Beşiktaş Kültür Merkezinde sahne almaya başladı ve burada düzenlediği gösteriler ile adını duyurmayı başararak günümüze kadar toplamda 4.000'den fazla kez sahneye çıktı.

1998'de Her Şey Çok Güzel Olacak isimli filmle sinema sektörüne adım attı. İçlerinde Türk Sineması’nın en sevilen filmleri arasına girmiş olan G.O.R.A., A.R.O.G, Hokkabaz ve Yahşi Batı gibi yapımların da bulunduğu on filmde rol aldı ve üç filmde seslendirme sanatçısı olarak çalıştı.

Haberin Devamı

Sinema alanındaki çalışmalarının yanı sıra sahne gösterilerini de devam ettirdi; her biri kapalı gişe oynayan dört ayrı stand up gösterisi gerçekleştirdi.

“Sadri Alışık Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”, “4. Yeşilçam Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” ve “Brussels Uluslararası Bağımsız Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” gibi ödüllerin de dâhil olduğu çeşitli ödüllere layık görüldü.

2014'te StandartCY adlı gösterisiyle sonbaharda Amerika turnesine çıkmıştır. Yer aldığı film Deli Aşk, 10 Mart 2017 tarihinde vizyona girmiştir.