Cadde Cennet Mahallesi'nin çekimlerinin gerçekleştiği bina satıldı

Cennet Mahallesi'nin çekimlerinin gerçekleştiği bina satıldı

16.02.2022 - 19:02 | Son Güncellenme:

2004 senesinde izleyici ile buluşan Cennet Mahallesi isimli fenomen dizinin çekimlerine ev sahipliği yapan tarihi ahşap bina geçtiğimiz sene satılığa çıkarılmıştı. Şimdi ise Cennet Mahallesi’nin çekimlerinin gerçekleştiği Balat’ta bulunan binanın satıldığı bilgisine ulaşıldı.

Cennet Mahallesinin çekimlerinin gerçekleştiği bina satıldı

Bir dönemin fenomen dizisi Cennet Mahallesi’ne 2004 -2007 senelerinde ev sahipliği yapan, İstanbul’un Balat semtinde bulunan ahşap bina son dönemlerde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

Ahşap binayı ziyaret eden turistler, Balat etiketi altında binanın fotoğraflarını Instagram sayfalarından paylaşıyor. Durum böyle olunca konağın sahibi, 1900 senesinde yapılan tarihi binayı satma kararı aldı. 4 katlı tarihi ahşap ev için geçtiğimiz sene 2 milyon 900 bin TL değer biçildi.

Snob Magazin'in haberine göre; bir süredir internet sayfalarında ilanı açık olan bina geçtiğimiz günlerde satıldı. Binayı alan iş insanı ise 2 milyon 800 bin TL ödedi.

Başrollerini Çağla Şıkel, Alişan, Müjdat Gezen ve Melek Baykal'ın paylaştığı, Türk televizyon tarihinin en renkli yapımlarından olan Cennet Mahallesi dizisinde Ferhat (Alişan) ile Yunus'un (Müjdat Gezen) yaşadığı İstanbul Balat'taki tarihi ahşap ev, uzun yıllardır kullanılmıyordu.