Cadde CEPTEN MESAJLA HEDiYE DEVRi

CEPTEN MESAJLA HEDiYE DEVRi

07.04.2011 - 22:00 | Son Güncellenme:

Adresini bilmediğiniz ya da özel günlerinde yanında olamadığınız sevdiklerinize ‘MobilHediyem.com’la masaj ya da sinema bileti hediye edebilir, yemek ısmarlayabilirsiniz

CEPTEN MESAJLA HEDiYE DEVRi

MobilHediyem uygulamasını geliştiren Mivento Bilişim isimli şirketi, eski Turkcell Yeni Servisler ve İş Geliştirme Bölüm Başkanı Altuğ Acar ve San Francisco’da ve Türkiye’de pazarlama yöneticiliği yapan Pınar Kart Acar iki yıl önce kurdu. Çiftle sistemin nasıl işlediğini konuştuk.

*Cep telefonundan mesajla hediye gönderme fikri nasıl doğdu?
Altuğ Acar:
Sevdiklerimize nereden olursa olsun cep telefonundan anında ulaşabiliyoruz. Aynı şekilde onlara cep telefonu üzerinden anında hediye ulaştırabilmek de mümkün olmalı diye düşündüğümüzde bu fikir ortaya çıktı.

* Bu sürecin işleyişini anlatır mısınız?
A.A
.: Kullanıcılar ‘MobilHediyem.com’ sitesinden satın aldıkları ürün ve hizmetleri, istedikleri kişinin cep telefonuna gönderebiliyor. Hediye gönderilen kişi cep telefonuna gelen mesajdaki ‘hediye koduyla’ ürününü mağazadan alabiliyor. Bazıları, çağrı merkezi aranarak veya internet sitesinden hediye kodu girilerek adrese getirtilebiliyor. Şu anda 21 adet marka ve 500’den fazla hediye seçeneği kullanıcılara sunulmakta.

n İnternette kredi kartı kullanmak istemeyenler nasıl ödeme yapabilir?
A.A.:
Ödeme seçeneklerine MobilÖdeme’yi de ekledik. Turkcell ve Avea müşterileri MobilÖdeme ile cep telefonları faturalarına yansıyacak veya kontöründen düşecek şekilde ödeme yapabiliyor.

* Web sitenizde bulunan ama o mağazanın olmadığı kentlerden hediye nasıl gönderiliyor?
A.A.:
Teknosa, BunDesign, Joker, Fenerium ve GS Store’dan gönderilen hediyeleri, iş yerlerinin web sitelerinden adrese kargoyla getirtebilirsiniz. Bu markalardan gönderdiğiniz hediyeler işyerlerinin internet sitelerinden Türkiye’nin her yerine kargoyla getirtilebilecek şekilde kullanılabiliyor.

* Son kullanma tarihine neden gerek duydunuz?
A.A.:
Hediye çeklerinde de sistem bu sekilde işliyor. Henüz kullanılmamış hediyeler için hatırlatma mesajı atılıyor. Hediyeyi gönderene de e-posta’yla hediye henüz kullanılmadı şeklinde bilgilendirme yapılıyor.

* Hediyenin kullanılıp kullanılmadığını hediyeyi gönderen öğreniyor mu?
A.A.:
E-posta adresine, hediye kul-lanıldığında bilgilendirmesi yapılıyor. Hediye gönderen MobilHediyem.com’a üye olarak gönderdiği hediyenin durumunu detaylı görebilir.

Yazarlar