Cadde Çığ kurbanları anısına fotoğraf sergisi

Çığ kurbanları anısına fotoğraf sergisi

02.03.2009 - 21:49 | Son Güncellenme:

.

Çığ kurbanları anısına fotoğraf sergisi

TRABZON Valiliği tarafından, Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 dağcı anısına fotoğraf sergisi düzenlendi. Sergiye faciada hayatını kaybeden dağcıların ailelerinin yanısıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Trabzon Mimarlar Odası'nda düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışına Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, çığ faciasında hayatını kaybeden dağcıların aileleri ile vatandaşlar katıldı. Trabzon Tenis, Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulubü (TEDAK) Başkanı Ercan Bostan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Hala canım çok yanıyor. Yüreğim hala çok sızlıyor” dedi.
Başkan Canalioğlu da, hayatını kaybeden dağcıların Trabzon için çok önemli işlere imza attıklarını ifade ederek, “Çığ şehitleri anıtının çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki hafta anıt için çalışmalar son şeklini alacak” diye konuştu.
Trabzon Valisi Nuri Okutan ise kentte her yaştan insanın bu acıyı yüreğinde hissettiğini belirterek, “Onların bu heyecanını her zaman paylaşmalı ve yaşamalıyız. Buradaki fotoğraflara ekleme yaparak kitaplaştıracağız. Belki hatıraları ve şiirleri de kitaba ekleyeceğiz. Hem burada hem de Zigana’da anıt yapacağız. Gümüşhane Valiliği ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Ama en önemlisi Trabzon’u Trabzon yapan bu güzelliklerden vazgeçmeyeceğiz” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından, çığ faciasında hayatını kaybeden 10 dağcı anısına ilköğretim okulları arasında yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Vali Nuri Okutan ve beraberindekiler, TEDAK üyelerinin çeşitli gezilerde çektiği ve ölen dağcıların da bulunduğu fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.
Gümüşhane’nin Torul İlçesi'ndeki Zigana Dağı’nda 25 Ocak Pazar günü meydana gelen çığ faciasında, doğa yürüyüşüne çıkan Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dr. Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Dr. Davut Akdeniz hayatını kaybetmiş, Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz ve Emel Şimşek yaralanmıştı. Dağcı gruptan Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar ve Hasan Çiftçi ise faciadan yara almadan kurtulmuştu.