Cadde ÇiLEK VE MUZUN UYUMU

ÇiLEK VE MUZUN UYUMU

30.12.2011 - 20:52 | Son Güncellenme:

Yılbaşı alışverişi için uğradığınız Karafırın’da çeşitli sepetler ve özel pastalar sizleri bekliyor olacak. Çilek ve muzun mükemmel uyumu, damaklarda hoş bir tat bırakacak

ÇiLEK VE MUZUN UYUMU

Dünya lezzetlerini Türk yorumuyla hazırlayan Karafırın, özel tatlarla donatacağınız paketlerle yılbaşı ziyaretlerinde keyifli bir hediye alternatifi sunuyor. Pasta ve çikolatanın en sadık müşterileri çocuklar, kendileri için oluşturulan ürünlerden bir paket hazırlayabiliyor. Hazır paket isteyenler için, ‘çikolatadan şekerlik’ ilginç bir seçenek. Tamamen bitter çikolatadan, el yapımı üretilen şekerliğin ağırlığı, 250 gr. İçinde 250 gr. tane biberli, kuruyemişli ve meyveli çikolata çeşitleri var. Bu hediyelik çikolata paketinin fiyatı, 80 TL. Bir diğer seçenekse ‘ahşap sandık yılbaşı sepeti.’ 240 TL olan bu ahşap sandık içerisinde 1 kg.’lık madlen çikolata kutusu, 250 gr. çikolatalı lokum, çifte kavrulmuş lokum, 200 gr. sedefli badem draje, 200 gr. kahveli yaldızlı çikolata, 70 cc.’lik şarap ve süet kesesi bulunuyor.


ÇiLEKLi MUZLU TURTA

Malzemeler (6-8 kişilik): n 3 katlı hazır pasta keki n Yarım çay bardağı şurup (Yarım bardak suda 1 tatlı kaşığı toz şekerle eritin) n 350 gr. krema n 3 adet muz n 500 gr. çilek n 50 gr. file fıstık n 1 paket krem şanti
Krema için: n 250 ml. süt n 80 gr. toz şeker n 30 gr. un n 1 adet yumurta n 1 tutam vanilya n 1 çorba kaşığı tereyağı



Hazırlanışı: Krema için yağı eritin. Unu katarak karıştırın. Ayrı bir yerde süt, yumurta ve şekeri mikserde çırpın. Karıştırmakta olduğunuz unun içine çırpılan sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyin. Topak olmaması için sürekli karıştırın. Mama kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Altını kapatmadan önce bir tutam vanilya ekleyin ve birkaç kere karıştırdıktan sonra ateşten alın. Pasta kekinin ilk katını alın. Üzerine hazırlanan şuruptan azar azar serperek ıslatın. Soğumuş kremadan kekin üzerine sürün. Dilimlenmiş muz ve çileklerin 1/3’ünü kremanın üzerine dizin. Tekrar krema sürün. İkinci kat keki ayrı bir yerde kalan şurupla ıslatarak kremanın üzerine yerleştirin. Yine kekin üzerine krema, meyve ve krema uygulayın. Üçüncü kat keki de koyun. Hazır şantiyi üzerindeki tarife göre çırpıp buzdolabında bir süre bekletin. Soğuduktan sonra pastayı şantiyle kaplayın ve bıçak yardımıyla düzgün bir şekilde sıvayın. Kalan çilekleri pastanın üzerine dizin. Pastanın kenarlarına file fıstıklar yapıştırın. www.karafirin.com.tr