Cadde 'Çingenelere kurban ol'

'Çingenelere kurban ol'

26.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sinem Umaş’ın “Saçlarımı boyattım Tarık Mengüç gibi oldum. Çingeneler gibi oldum” sözleri tepki çekti. Mengüç, Umaş’ı ırkçılıkla suçladı

Çingenelere kurban ol

Tarık Mengüç, ‘Gelinim Olur Musun’la adını duyuran Sinem Umaş’ın “Tarık Mengüç gibi oldum. Çingeneler gibi oldum” sözlerine sosyal medyadan isyan etti: “Adabıma, sanatıma, Roman oluşuma tabiri caizse çingene oluşuma kimse laf edemez. Bu ırk ayrımıdır. Sen saça bakma Sinem Umaş; kalbe bak. Çok çalış olur mu? Albüm çıkaracaksan, şarkı veririm ‘Çingenelere kurban olasın’ diye...”
Umaş ise şarkıcıya, “E abicim senin saçın turuncu değil miydi? E benim de kafam turuncu oldu neyin duyarı bu?” sözleriyle karşılık verdi. Bunun üzerine Mengüç şöyle konuştu: “Siyahi insanlara karşı ırkçılık söylemi olduğunda ayağa kalkan halkın, kendi milletinin kültürünü ötekileştirdiği bir ülkede yaşıyoruz maalesef ki. ‘Böyle bir çingenelik olur mu?’ nedir ya? Bu nasıl bir ön yargı? Hesapta biriz ama birbirimizi Kürt, Roman, Laz, Çerkez diye ayırır olmuşuz. Umarım bu algılarınız bir an evvel değişir de Türk ve bir olduğumuzu unutmayız.” Umaş ise yeni şarkısı çıkan Mengüç’ü reklam yapmakla suçladı.