Cadde 'Cinsel saldırı tehditleri alıyorum!' Heard-Depp davasına şaşırtan benzerlik

'Cinsel saldırı tehditleri alıyorum!' Heard-Depp davasına şaşırtan benzerlik

19.05.2022 - 06:58 | Son Güncellenme:

Tüm dünya gözlerini Amber Heard ve Johnny Depp'e çevirmişken İngiltere'de de dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Wayne Rooney ve Jamie Vardy'nin eşleri olan Coleen Rooney ve Rebekah Vardy davalık oldu. Davanın sebebi ise ağızları açık bıraktı.

Cinsel saldırı tehditleri alıyorum Heard-Depp davasına şaşırtan benzerlik

Amber Heard ve Johnny Depp arasında yaşananlar tüm dünyayı sallamışken Coleen Rooney ve Rebekah Vardy arasındaki dava da hız kesmeden devam ediyor. İngiliz futbol efsanesi Wayne Rooney'nin eşi Coleen Rooney ile İngiliz futbolcu Jamie Vardy'nin eşi Rebekah Vardy neden davalık oldu? Ünlülerin hukuk mücadeleleri son günlerde oldukça popüler hale geldi. Amerika'dan İngiltere'ye bakıldığında ise 'Wagatha Christie' adı verilen futbolcu eşlerinin davası da farklı bir boyuta taşındı. Bilgi sızdırma iddiasıyla gündem olan davada, Rebekah Vardy'nin bebeği ve tecavüzle ilgili tehditler de gündeme geldi.

Haberin Devamı

BİLGİLER SIZDIRILDI

Jamie Vardy'nin eşi Rebekah Vardy (40) ile şu anda teknik direktörlük yapan İngiliz futbol efsanesi Wayne Rooney'nin eşi Coleen Rooney (36), 'Magazin basınına haber ve fotoğraf sızdırma' konusundan mahkemelik olmuştu. İki buçuk yıl önce sosyal medyadan ortaya çıkan kriz İngiltere mahkemelerinde devam ediyor. Wayne Rooney'nin eşi Coleen, 2019 yılında yaptığı bir açıklamada Instagram hesabından güvendiği kişilere yönelik yaptığı paylaşımların The Sun gazetesine sızdırıldığını ifade etmişti.

DEDEKTİFLİK YAPTI

Kendisinin bilgisi ve izni dışında arkadaşları ve ailesi hakkında çok fazla bilginin The Sun gazetesinde yayınlandığını söyleyen Coleen, "Sorumlunun bu kişi olduğunu kanıtlamak için aklıma bir fikir geldi. Yalnızca bir kişi haricinde Instagram hesabımı takip eden herkesi engelledim" dedi. Coleen, yaptığı paylaşımların The Sun'da yayınlanıp yayınlanmadığını görmek için kişisel Instagram hesabında beş ay boyunca sahte hikâyeler yayınladı. Yayınladığı her hikâye gazetede haber oluyordu. Hikâyeleri ise yalnızca bir kişi tarafından görülüyordu. Nihayetinde Coleen hikâyelerini kimin gazeteye sızdırdığını öğrenmişti. Söz konusu hesabın Rebekah Vardy'e ait olduğunu söyledi. Bu suçlama sonucunda Jamie Vardy'nin eşi Rebekah ise bu açıklamalara sosyal medyadan yanıt vermiş ve suçlamaları reddetmişti. Coleen'e olan öfkesini dile getiren Rebekah, Coleen'e kendisine telefon etmediği için kızgındı. Gazetecilerin talebi olsa da kesinlikle böyle bir işe girişmediğini söyleyen Rebekah şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Eğer konuştuğumu düşünüyorsan bunu bana söyleyebilirdin ve ben de bunun sona erip ermediğini görmek için şifremi değiştirebilirdim. Yıllardır pek çok insan Instagram hesabıma erişiyor. Mesela bu hafta hiç tanımadığım birini takip ettiğimi fark ettim. Bunun nasıl olduğunu bilmiyorum çünkü kendisini takibe almamıştım. Komiklik yapmıyorum ve paraya da ihtiyacım yok. Zaten senin hikâyelerini satarak ne kazanabilirim? Seni çok seviyordum Coleen hamile olduğum bir dönemde böyle bir şey yaptığın için hayal kırıklığına uğradım. Şu an bu yalanlamayı yaparken bile midem bulanıyor. Böyle bir şey olduğunda beni aramalıydın."

Cinsel saldırı tehditleri alıyorum Heard-Depp davasına şaşırtan benzerlik

3 MİLYON POUND TAZMİNAT DAVASI

Bu yazışmalar 2019'un sonlarında gerçekleşti. Dünya çapında koronavirüs pandemisi meydana gelince de iki taraf da sessizliğini korudu. Ta ki Haziran 2020'ye kadar... Haziran 2020'de Rebekah Vardy'nin Coleen Rooney'e dava açtı. Mahkeme tarihi Mayıs 2022'ye kalınca da hikaye tekrardan alevlenmiş oldu. Rebakah Vardy, Coleen Rooney'e 3 milyon pound tazminat davası açtı. Davayı açan Rebakah'ın avukatı Hugh Tomlinsın, Coleen Rooney'in kayda değer hiçbir kanıtı olmadığını belirterek hamilelik döneminde olan birine iftira açtığını söyledi. İftira davasında haklı çıkmaları için ise mahkemeye kesin kanıt ve deliller sunulması gerek.

Haberin Devamı

Bu sebeple Avukat Tomlinson, Coleen Rooney'nin paylaşımlarını Vardy'nin menajeri Caroline Watt'ın sızdırdığını iddia etti. Vardy de bu iddiayı desteklediğini belirtti. Menajer Watt ise konuyla ilgisi olmadığını belirterek ifade vermeyi reddettiğini söyledi. Bu tartışmanın üzerinde Watt'ın telefonunu kazayla denize düşürmesi ve kendisine ulaşılamaması da dikkatlerden kaçmadı.

KÜÇÜK KIZINA TEHDİT

Bu iddialar arasında Coleen Rooney'nin avukatı David Sherborne, Rebekah Vardy ve Caroline Watt arasındaki iki grup WhatsApp mesajının kaybolduğunu söyledi. Sherborne, 15 Ekim 2019 25 Temmuz 2020 arasında WhatsApp mesajlarının olmamasının en olası açıklamasının ne olduğunu sordu. Rebekah’ın avukatı ise bu soruya Rebekah'ın yeni bir telefon aldığında kaybolmuş olmaları gerektiğini öne sürdüğünü söyledi. O tarihte ise yeni bir cihaz alındığına dair hiçbir belirti yoktu. Rebekah Vardy'nin geçmişte basına haber sızdırdığı bazı olaylardan bahsedildi. Hedef haline gelen Rebekah suçlamanın yapıldığı zaman hamile olduğunu ve sosyal medyada saldırıya uğradığını belirtmişti.  Altı tane çocuğu olan Rebekah’a “O bir düşkün. Fırına atılmalı” gibi yorumlar gelirken, küçük kızına ise tecavüz tehditleri geldiğini söylemişti.

Haberin Devamı

DAVAYA NEDEN 'WAGATHA CHRISTIE' İSMİ VERİLDİ?

İngiliz basını, iki ünlü futbolcunun eşinin karşı karşıya geldiği bu davaya "Wagatha Christie" ismini koydu. "Wag" kelimesi İngiliz basınında çoğunlukla futbolcuların eşleri veya kız arkadaşlarıyla ilgili haberlerde "wife and girlfriend" (eş ve kız arkadaş) tabirinin baş harfleriyle oluşturulmuş bir kısaltma. Agatha Christie de suç ve polisiye romanlarıyla bilinen dünyaca ünlü bir yazar.