Cadde Daha iyi olabilmek için botoks yaptırdım

Daha iyi olabilmek için botoks yaptırdım

29.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

2007 Türkiye Erkek Güzeli Serkan Tan, “Eskiden ‘Erkeğin güzeli olmaz’ derlerdi. Erkekler artık kendilerine daha iyi bakıyorlar, kaşlarını alıyorlar. Hatta vücudun ve yüzün belli yerlerine botoks yapılabilir, buna da karşı değilim” diyor

Daha iyi olabilmek için botoks yaptırdım

Sertan Tan, bugüne kadar dünyanın en prestijli markaları Louis Vuitton, Calvin Klein, Channel, G - Star, Levi’s gibi ünlü markaların çekimlerinde yer aldı. 2007 Türkiye Erkek Güzeli olan ve farklı fiziği ile dikkat çeken Serkan Tan,  geçen aylarda Hadise’nin “Deli Oğlan” isimli şarkısının klibindeki erotik görüntüleri basına verdiği gerekçesiyle suçlandı ve görüntüleri klipten çıkarıldı. Tan ile işi ve özel yaşamı üzerine konuştuk.

Erkek güzeli olmak nasıl bir duygu, sizce erkeğin güzeli olur mu?
 Erkek güzeli denmesi insanın gururunu okşuyor. En azından ileride insanlara anlatabileceğim güzel bir ünvanım var. Eskiden “Erkeğin güzeli olmaz” derlerdi. Teknoloji o kadar ilerledi ki, erkeklere makyaj, estetik yapılıyor. Kendilerine daha iyi bakıyorlar, kaşlarını alıyorlar. Hatta meslekte daha başarılı olmak için vücut ve yüzün belli yerlerine botoks yapılabilir buna da karşı değilim.

Sizde herhangi bir estetik ya da botoks var mı?
Evet, botoks yaptırdım, bunu da ilk kez sana söylüyorum. İşimde daha iyi olabilmek için ve Avrupalı meslektaşlarımızla mücadele edebilmek için yaptım. Bu işin içinde olanlar biliyor, kadın mankenlerimizin birçoğunda var. Hem bu ayıp da değil. Artık çok daha iyi bakmak çok daha iyi poz vermek zorundasın. İyi markalarla çalışmak için. Bende botoks var diye daha iyi bakmıyorum. Botoksdan önce çirkindim de botoksdan sonra güzel mi oldum? Hayır. İşte bu çok farklı bir şey. Önemli olan o gözünün içindeki bakış... Onu hiçbir zaman kaybetmezsen botoksla da göz çevreni destekleyerek daha yakışıklı oluyorsun. 

Ünlü markalarla çalıştınız, neden sizi tercih ediyorlar?
Türkiye’de de büyük markalarda çalıştım. Sonra acaba yurtdışında yapabilir miyim diye düşündüm. Uğurkan Erez Ajans aracılığıyla şansımı denedim ve beni aldılar. Bir şekilde doğru zamanda doğru yerde olmak çok önemli.  İnsan kendi fırsatını kendi yaratmalı.  

“Kendimle yarışıyorum”

Örnek aldığınız manken var mı?
Ben kendimle yarışıyorum. Türkiye’de Kadir İnanır gibi bakan, Kenan İmirzalıoğlu gibi görünen herkesi manken yapıyorlar. Ben bunu değiştirmeye çalıştım. Yurtdışında bu işler böyle olmuyor.  

Ama Lara Surol, yakın zamanda Victoria’s Secret’in defilesine çıkacağını dile getirdi.
Evet, biliyorum. Keşke çıksa. Bence  katılamaz . Avrupalılar, “Siz, özellikle de kızlarınız çok kalınsınız, esmersiniz” dedi.  Bence 10 -15 yıl bir Türk manken yurtdışında başarılı olamaz. Bu konuda hiç umudum yok.

En büyük hayaliniz nedir, gelecekli ilgili neler planlıyorsunuz?
En büyük hayalim çok sevdiğim biriyle mutlu bir evlilik yapıp bir kız, bir erkek evladım olsun. Ayrıca büyük konuşmak istemiyorum ama eşim mesleğimin dışından olacak. Çünkü onunla moda dünyasından başka konular konuşmak istiyorum. 

 Sarıyer Hayvan Barınağı’yla bir çalışma yaptığınızı duyduk.
Evet, köpeğim var. Yıllardır Sarıyer Barınağı ile ortak çalışma yapıyorum. En son Armağan Çağlayan’a köpek verdim. Keşke imkanım olsa Sezen Hanım’a da bir köpek hediye edebilsem.

Mesleğimi söylemeye çekiniyorum
Türkiye’de manken denildiği zaman erkekse jigolo, kızsa telekız diye bakılıyor. Bundan dolayı mesleğimi söylemeye çekiniyorum. Ben işimi yapıp başarılı olmaya çalışıyorum. Ama sokaktaki insan beni tanımadığı için ‘Ne mankenisin?’ diyor. Benim neler yaptığımı nasıl manken olduğumu bilemez ki... O yüzden bu manken adıyla piyasada gezenler yüzünden herkese aynı gözle bakılıyor.