Cadde Denim üstü denim

Denim üstü denim

27.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Denim üstü denim

Kot kumaş hayatın dört bir tarafına yayılıyor; pantolondan elbiseye, etekten şorta ve ceketten gömleğe… Üstelik artık ‘denim on denim’ akımıyla baştan aşağıya jean’lere bulanmak sokak modası trendlerinde baş sıralarda. Bu sezon sık göreceğimiz baştan aşağı denim trendini sadece aynı renk tonu ile giymek zorunda değilsiniz. Baştan aşağı aynı renk giyinmek size göre değilse işlemeli denimler ile kombininize renk katabilirsiniz. Versace by Fendi, Blumarine, Marques’ Almeida, MSGM ve Saint Laurent ise bu trende kendi yorumlarını katan markalar arasında ilk sıralarda geliyor.

Haberin Devamı

Moda haftasının beğenileni: Dior

Denim üstü denim

Dior Kadın Koleksiyonları Kreatif Direktörü Maria Grazia Chiuri, bu sezon ilhamını 1920’li yılların ortasında Birleşik Devletler’den Paris’e taşınarak şehrin çok yönlü yaratıcı ortamıyla buluşan Afro-Amerikalı ses sanatçısı ve dansçı Joséphine Baker’dan alıyor. Bu ikonik, göz kamaştırıcı ve çekici karakter 20’li yılların modernliğine, New York’tan Işıklar Şehri Paris’e, kabare dünyasından kültürlerin ve paylaşılan deneyimlerin karışımından yola çıkarak hayat veriyor. Dior’u simgeleyen sıra dışı bir zanaatkârlıkla vücut bulan hassas parçalar, sanatçı Mickalene Thomas tarafından özel olarak tasarlanan skenografik anlatıyla sunuluyor. Olağanüstü kişiliklerin devasa portrelerinin duvarları süslediği set, kadınların yeni tapınağını sembolize ediyor.

Haberin Devamı

Kovboy botları yükselişte

Denim üstü denim

Yeni sezonda da kovboy botlar ve çizmeler iddiasını koruyor. Güney Amerika’da 1800’lü yılların ortalarına ilk kez karşımıza çıkan çizmeler, ata binmeyi kolaylaştırdığı için kovboylar tarafından sıklıkla tercih edilir ve ismi buradan gelmektedir. Zaman ilerledikçe halk içinde de yaygınlaşıp moda halini aldı. Bohem, Cowgirl ve sokak stili tarzının vazgeçilmez anahtar parçasıdır. Kovboy çizmeleri ceket ve kimonolara da çok yakışıyor. Dar bir skinny jean ile yapılan kovboy bot kombinleri Vahşi Batı stilini en iddialı yansımalarıdır. Bol paçalı bir pantolonla tercih ederek daha estetik bir görünüm yakalayabilirsiniz.