Cadde Denizden gelen güzellik

Denizden gelen güzellik

08.05.2008 - 02:32 | Son Güncellenme:

Kurutulmuş deniz suyu, yosun ve bitkileri özleriyle deniz tuzu kullanılarak hazırlanmış çevre dostu “mavi kozmetik”ler denizin insan sağlığı ve güzelliği üzerindeki olumlu etkilerini evinize taşıyor

Denizden gelen güzellik

Son zamanlarda, parfümerilerde, eczane raflarında deniz suyu, tuzu ya da yosun özü içerdiği söylenen ürünlerin ağırlığını siz de fark ettiniz belki. Belki de “talassoterapi” yani deniz suyuyla yapılan bakımların ne kadar popüler olduğunu çoktan hissettiniz bile...  Bir moda, bir akım olmanın çok ötesinde bir nedeni var deniz suyunun kavanozlara girmesinin. Artık onun sadece sağlımız değil güzelliğimiz üzerindeki olumlu etkilerinin ne kadar çok olduğu bilinen bir gerçek. 

Denizin faydaları sonsuz

Deniz için “hayatın kaynağı” deniyor. İnsan sağlığı üzerindeki olumlu etkisinin keşfedilmesinin de oldukça ilginç bir hikâyesi var: Tıbbın babası Hipokrat, balıkçıların ellerinin sık sık oltayla kesilmesine rağmen hiçbir zaman enfeksiyon kapmadığının farkına varır ve buradaki etkenin deniz suyu olduğunu keşfeder. Fransız biyolog Rene Quinton deniz suyunun kan plazmasıyla aynı öğelere sahip olduğunu ortaya çıkarır ve tedavi edici özelliğini bilimsel olarak kanıtlar. Deniz suyu, kan plazması gibi, 104 ana element ve mineral içeriyor. Cildin gözeneklerinden nüfuz eden deniz suyu dolaşım sistemine giriyor ve vücut fonksiyonlarını dengeliyor. Bu nedenle denize girmek vücut için son derece faydalı ancak ısıtılmış deniz suyuna girmek bu etkilerin daha da artmasını sağlıyor.
Yosunlara gelince; dünyada tam 35 bin farklı deniz yosunu var. Ancak, sadece yüzde 1’i biliniyor. Yosunlar, vitamin, mineral ve amino asitler açısından son derece zengin. Cildimizin epidermis tabakasıyla büyük benzerlik gösteren yosunlar kendilerini zararlı dış faktörlerden  - örneğin UV ışınları-  korumak için çeşitli maddeler salgılıyorlar ki, bunlar kozmetik üretiminde kullanım için son derece önemli. İkinci benzerlik yağ depolamayla ilgili. Kışın  yağ depolayan yosunlar, yazın bu yağları eritmek için yine bazı maddeler salgılıyor. Bu maddeler de inceltici ürün üretiminde anahtar görevi görüyor. Kurutulmuş deniz suyu ve yosunlar sayesinde bu olumlu etkiler kozmetiklerin  kavanozlarının içine girebiliyor.

Haberin Devamı

İşte mavi kozmetikler
1.Pyhtomer: 1971 yılında Fransa’da kurulan Phytomer tüm ürünlerinde aktif içerik olarak kurutulmuş deniz suyu, deniz bitkileri ve yosun özleri kullanıyor. Oligomer isimli toz halideki ürünü suyla karıştırarak içmek, banyo suyuna katmak ve deniz suyunun tüm olumlu etkilerinden faydalanmak mümkün. 
2.Thai’lion: Thal’ion, Fransa’nın batı ucunda, Britanny’de yetişen yaklaşık bin çeşit yosun toplanıyor ve ertesi gün imalata giriyor. Fransız  kozmetik markası Thal’ion Thalasso Cosmetics’in ürünleri de işte böyle üretiliyor. Markanın ürünlerini ülkemizde de, özellikle spa ve thalassoterapi merkezlerinde bulabilirsiniz.
3.J.F. Lazartigue: Fransız, saç ve saç derisi bakım uzmanı J.F Lazartigue tarafından geliştirilen Marine Shampoo, yosun özleriyle saçlara bakım uyguluyor. Ürünün içerdiği Meksika mavi yosunu, yeşil kil, proteinler, A, B, ve E vitaminleri ile saç derisini derinlemesine temizliyor, saç boyasını da nemlendiriyor.