Cadde Dila Danışman: ‘Sosyal medya neredeyse hayatımız’

Dila Danışman: ‘Sosyal medya neredeyse hayatımız’

30.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?’ filminde Zümrüt karakterine hayat veren Dila Danışman, “Artık her şey sosyal medyada yaşanıyor. Yaşamımızın çok büyük bir parçası... Neredeyse hayatımız” dedi

Dila Danışman: ‘Sosyal medya neredeyse hayatımız’

Dila Danışman: ‘Sosyal medya neredeyse hayatımız’
Dans öğretmenliği yaparken oyunculuğa adım atan Dila Danışman, YouTuber Enes Batur’un hayatının anlatıldığı filmle karşımıza çıktı. Dansın oyunculuğa katkısı olduğunu söyleyen Danışman’la The St. Regis İstanbul Hotel’de yeni projesini ve dansın kendisine kazandırdıklarını konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?’ filminde oynadığınız Zümrüt nasıl bir karakter?
Bir oyuncuyu canlandırıyorum. Popüler olan her şeyi seven, deli dolu bir kız. Halini, tavrını ve cümlelerini çekimler sırasında çıkardım.

- Bugüne kadar böyle bir iş çekilmedi. Projeyi kabul ederken başta tereddütleriniz oldu mu?
Aslında olmadı. Sosyal medyayı, özelikle YouTuber’ların gücünü biliyordum. Set öncesi Enes’le ve ekiple tanıştıktan sonra filme inancım arttı.

- Film bir haftada 800 bin gişe yaptı. Bu kadar ilgi bekliyor muydunuz?
Bazen bir projeye başlarken az çok neler olabileceğini tahmin edebiliyorsunuz. Bambaşka bir dünya, o yüzden süreci heyecanla bekledim. Hatta filmin bir sahnesinde ilk üç günlük gişede birinci olarak kutlama yapıyoruz repliği, gerçek oldu.
İlk üç günün ve haftanın birincisiyiz.

Haberin Devamı

- 20’ye yakın YouTuber fenomeni filmde yer alıyor. Hayranlarından nasıl yorumlar alıyorsunuz?
Tabii ki çok fazla yorum var. Herkes birbirini tanıyor artık ve kocaman bir aile olmuşlar. İyi olduğu gibi, birkaç kötü yorum da aldım. Ama bunu da o kadar tatlı tatlı yazmışlar ki...

- Sizin sosyal medyaya bakış açınız nedir? Hayranlarınızla nasıl bir iletişiminiz var?
Sosyal medya artık yaşamımızın çok büyük bir parçası, nerdeyse hayatımız. Her an, her şey orada yaşanıyor. Anlık duygular, bilgiler ve olaylar... Her şeyin elimizin altında olma sebebi sosyal medya. Beni sevenlerle elimden geldiğince ilgilenmeye, onlara cevap vermeye özen gösteriyorum.

- Sosyal medyada ve sözlük sitelerinde “Güzel bakan kadın” yorumu yapılmış. Bunlar sizi nasıl motive ediyor?
Bir kadın için söylenecek en güzel cümlelerden biri... Bakışların her şeyi anlattığına inanırım. Bir insanı bakışlarından az da olsa anlayabilirsiniz. Bu yorumun yüzümde bir tebessüm oluşturduğu kesin.

- Flamenko Dans Bölümü’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar eğitmenlik yaptınız. Neden sonrasında devam etmediniz?
Oyunculuğa ilk başladığım yıllarda öğretmenlik yapıyordum. Sonrasında tamamen bu işe konsantre olmak istedim. Öğretmenliği bıraktım ama danstan vazgeçtiğim asla söylenemez.

Haberin Devamı

- Flamenkonun oyunculuğunuza katkısı nasıl?
Dans bir anlatım biçimidir. Bunu yıllarca anlattık. Duruş ve bakış ifade sanatıdır. Bu yüzden oyunculuğa etkisi büyük. Yıllarca dans etmiş olmanın birçok avantajını yaşıyorum.

- Oyunculukta geldiğiniz noktayı beğeniyor musunuz?
Yavaş yavaş, sindirerek ve öğrenerek ilerliyorum. Şu an tabii ki bir noktaya geldiğim söylenemez. İlerlemeye çalışıyorum diyebiliriz.

Dila Danışman: ‘Sosyal medya neredeyse hayatımız’

‘Aşk beni değiştiriyor’

- Yeni dizi projeniz var mı?
Bu ara fazla senaryo okuyorum. Şu an netleşen bir şey yok.

- Aşk, Dila Danışman’ı değiştirir mi?
Bende ufak değişiklikler yapıyor. Daha çok gülen bir insana dönüşüyorum.

- Hayatınızı en çok etkileyen proje hangisi oldu?
İlk dizim ‘Muhteşem Yüzyıl’ın etkisi büyüktür. Birçok şeyi orada öğrendim. Ustalarla işin mutfağıydı benim için... Onları sahnelerde sadece dinlemek ve izlemek bile bir dersti. Herkesten bir şey öğrenmişimdir. İlk işimde ‘Muhteşem Yüzyıl’ gibi bir sette çalıştığım için çok şanslıyım.

Haberin Devamı