Cadde #DiRENGECEHAYATI

#DiRENGECEHAYATI

06.07.2013 - 19:34 | Son Güncellenme:

Yayalaştırma projesi, masa-sandalye yasağı derken, son olarak Gezi Parkı olayları, Taksim’in gece hayatını iyiden iyiye söndürdü. Özellikle cuma ve cumartesi geceleri çok kalabalık olan, zaman zaman kapısından dönülen mekânlar, bu düşüşü çok ağır yaşıyor. Kendi özel kitlesini oluşturmayı başarmış kült kulüplerle, gece hayatının son durumunu konuştuk

#DiRENGECEHAYATI

“iNSANLARIN KAFASINI BOŞALTMASI GEREKiYOR”
‘Nar Pera’, Ozan Aydın, işletme müdürü

Haberin Devamı

Nar Pera’da işler, geçen yaza oranla nasıl?
Beyoğlu 2011 yazına kadar olan süreci özlemle anıyor. Son iki yılda pek çok dükkan el değiştirdi, bazı mekânların yerine, farklı isimlerle farklı yerler açıldı. Asmalımescit’in havası, masa ve sandalyeler kalktığından beri eskisi gibi değil. Bir zamanlar her gün hareketli ve canlı olan sokaklar, şimdilerde sınırlı saat dilimleri dışında terk edilmiş gibi. Son bir ayda bazı akşamlar kapılarımızı bile açamadık.

Bu durumu neye bağlıyorsunuz?
Alkol düzenlemeleri ve dışarıdaki masaların toplandığı dönemde sokak kültürüne vurulan darbeyle, bu bölgede eğlenmeyi seven kitle farklı yerlere yöneldi. Ayrıca elbette ki çok huzurlu bir zaman geçirdiğimizi söylemek mümkün değil. Bu sürece dahil olan, haklarını savunmaya çalışan insanların, talep ettikleri somut şeylerle birlikte, biraz saygı görmek istediklerini düşünüyorum. Halihazırda, biraz yavaş ilerlese de, normalleşme süreci yaşanıyor. İnsanların bir süredir çok meşgul olan kafasını biraz boşaltması gerekiyor sanırım. Biz de en azından hafta sonu etkinliklerimizle bu havayı dağıtmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı


Nar Pera’da ne tür müzik dinleyebiliriz?
Oldies, pop, rock çalarak insanları rahat hissettirme amacındayız. Zaman zaman farklı türlerde partiler yaptığımız da oluyor. Ama Nar Pera’nın önünden cumartesi gecesi geçerseniz, tanıdık bir ses duyma ihtimaliniz yüksek.


Spesiyalleriniz nedir? Fiyatlar nasıl?
Bira egemenliğini bir kenara bırakırsak, müşterilerimizin en sevdiği içki lynchburg
lemonade. Birçok insan bu içkide yakaladığımız lezzet sayesinde müdavimimiz oldu. Bunun dışında yazın ferahlatıcı kokteyller tercih ediliyor. Fiyat aralığımız 10-25 TL arasında. Pazar hariç haftanın her günü, 02.00’ye kadar açığız.

Adres: Asmalımescit Mah. Gönül Sok. No: 31 Beyoğlu
Tel: 0 212 245 36 29

“BEYOĞLU’NDA iŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI”
‘Muaf Beyoğlu’, Gürsel Yenilmez, işletmeci

Muaf’ta işler, geçen yaza oranla nasıl?
Eski gibi değil. Bunun nedeni, Taksim Meydanı’nı yayalaştırma projesi. Bu projeyle Beyoğlu’nun cazibesinde ve insan sirkülasyonunda azalma oldu. Ayrıca sadece Beyoğlu’nda uygulanan masa-sandalye yasağı, işlerde azalmaya sebep oldu. Geçen ay başlayan Gezi Parkı olayları da işleri azalttı. Beyoğlu’nda neredeyse tüm mekânlar kriz yaşıyor. Mekân sahipleri kira, personel ücretleri ve diğer giderleri ödeyemez hale geldi. İşten çıkarmalar başladı. n Muaf’ta ne tür müzikler dinleyebiliriz?
Geniş bir müzik yelpazesine sahibiz. Blues günleri, rock tarihi, dünya ve Balkan müzikleri, reggae ve rap muzik, sol müzikler haftanın belirli günleri çalınıyor.

Haberin Devamı


Spesiyalleriniz nedir? Fiyatlar nasıl?
Bira, votka, kokteyller, yerli ve yabancı içkilerle zengin bir barımız var. Ev yapımı limonatamız da çok beğeniliyor. Her müşterimizin zevkine uygun içkimiz var. Fiyatlar 6-20 TL arası. 11.00-02.00 arası açığız.
Adres: Şehit Muhtar Mah. Kurabiye Sok. No: 4 Beyoğlu Tel: 0 212 243 24 38

“KAYGI, YAŞAM TERCiHLERiNi DEĞiŞTiRDi”‘Araf’, Eray Binis, işletme müdürü

Araf’ta işler, geçen yaza oranla nasıl?
İyi değil ama herkes gibi biz de bu durumun geçici olduğunu düşünmek istiyoruz.

Haberin Devamı

Durgunluğu neye bağlıyorsunuz?
Gezi Parkı olaylarıyla ilişkili olduğu açık. Bu süreçle beraber insanlardaki genel kaygı durumu ve belirsizlik, günlük yaşantılarındaki tercihlerinin değişmesine sebep oluyor. Bu durumdan en çok, eğlence sektörü ve çalışanları olumsuz etkilendi.


Araf’ta ne tür müzik dinleyebiliriz?
Alternatif dünya müzikleri. World, reggae, ska, Balkan, gypsy, rock gibi farklı müzik yapan grupların performanslarını izleyebileceğiniz, farklı ülkelerden gelen grupların da sahne alabildiği bir yer.

Spesiyalleriniz nedir? Fiyatlar nasıl?
En çok tüketilen içkiler, bira, votka, tekila, rakı, cin ve şarap. Fiyatlar 7-11 TL arasında değişiyor. Müşterilerimizin çoğunluğu İstanbul’da yaşayan yabancılar, Erasmus öğrencileri ve turistler. Farklı iş kollarından, her yaştan ve cinsiyetten müdavimlerimiz var. Her gün 17.00-04.00 arası açığız.
Adres: Hüseyinağa Mah. Balo Sok. No: 32
Beyoğlu Tel: 0 212 244 83 01

Haberin Devamı

“ESNAF DA AVM’YE KARŞI”
Novo’, Can Aldemir, işletmeci

Novo’da işler, geçen yaza oranla nasıl?
Haziran, özellikle turizm ve eğlence sektöründe beklentilerin en yüksek olduğu aydır. Ama 31 Mayıs’tan beri Beyoğlu’nda işler yüzde 80 civarı düştü.


Bu durumu neye bağlıyorsunuz?
Ben esnafın da Gezi Parkı’nın yerine başka bir yapının kurulacak olmasına büyük oranda karşı olduğunu düşünüyorum. Cumartesi yapılan eylemlere polis müdahalesi, işin çok büyük bölümünü cumartesi yapan esnaf için yıkım oldu. Masaların kalkması ve yayayalaştırma projesiyle beraber haftada iki güne inen işler, cumartesilerin de kaybolmasıyla iyice düştü.


Novo’da ne tür müzik dinleyebiliriz?
Rock, pop, funk, alternatif ve indie. DJ’e ya da akşamın temasına göre değişebiliyor müzik. Örneğin her salı Türkçe rock gecesi düzenliyoruz. Novo’nun değişmeyen tarzı, ‘eller havaya’dan uzak, mutlaka dans edilecek, en azından hep beraber söylenebilecek şarkıları içine alan eklektik müziklerden oluşuyor.


Spesiyalleriniz nedir? Fiyatlar nasıl?
Sakız ve fındık shotlar, votka, rom kokteylleri başta gelen içecekler. Shotlar 8-16 TL, kokteyller
20-30 TL arasında değişiyor. Biralarsa 12-15 TL. Pazar-Pazartesi hariç her gün 04.00’e kadar açığız.

Adres: Asmalımescit Mah. Sofyalı Sok. No: 3 Tünel Tel: 0 212 252 59 52

“BiR BEDEL ÖDENMESi GEREKiYORSA ÖDERiZ”
‘Quit’, Emre Gözgü, müzik direktör

Quit’te işler, geçen yaza oranla nasıl?
Pek iyi değil ama olağan karşılıyoruz. Sürecin bir parçası olarak görüyoruz. Sonuçta herkes bedel ödüyor. Daha güzel günler için bizim de böyle bir bedel ödememiz gerekiyorsa, rahatsızlık duymamız mümkün değil.


Quit’te ne tür müzik dinleyebiliriz?
Tarzdan ziyade tavrın önemli olduğunu söylüyoruz. Bizim için doğru tavırlı müzik önemli. O yüzden ayrım yapmıyoruz. Soul’dan rock’a kadar her müziğe yer veriyoruz. İçimize sinen her müziğe yani.


Spesiyalleriniz nedir? Fiyatlar nasıl?
Normal bir barda bulabileceğiniz her içkinin yanında, Quit’e özel shotlar var. Sanatçıdan işsize, aktivistten öğrenciye kadar her kesimden insan geliyor. Saat 20.00-23.00 arası her içkide yüzde 30 indirim var. Salıdan cumartesiye, hafta içi 02.00’ye, hafta sonu 04.00’e kadar açık. Fıçı bira 9 TL’den başlıyor. Kokteyller 18-25 TL arası.