Cadde ‘Dizi çekmek kürek mahkûmluğu gibi’

‘Dizi çekmek kürek mahkûmluğu gibi’

24.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘10 Bin Adım’da başrolü üstlenen Devin Özgür Çınar, “Dizi çekmek kürek mahkûmluğu gibi” derken, Engin Günaydın, “Dijital platformlar, sinemayı hatırlattı” şeklinde konuştu

‘Dizi çekmek kürek mahkûmluğu gibi’

Devin Özgür Çınar ile Engin Günaydın, EPISODE dergisinin yeni sayısına konuk oldu. Çınar’ın kaleme aldığı ‘10 Bin Adım’ adlı projede başrolü paylaşan ikili, 10 dakikalık bölümlerle yerli platform Gain’de izleyici karşısına çıkıyor.

Televizyon dizileriyle dijital işleri arasındaki farklardan bahseden Çınar, “Dizi çekmek kürek mahkûmluğu gibi şu anda. Her birimin insanüstü çaba göstermek zorunda olduğu, büyük özverilerle yapılan, nitelikten ziyade niceliğin ön planda olduğu bir mecra. Bu tür kısa işlerde ayrıntılarla ilgilenecek vaktiniz, moraliniz ve yüksek motivasyonunuz oluyor” dedi.

Bir süre artık televizyonda olmak istemediğini söyleyen Günaydın ise, “Aramızda konuşurken hep şu ortak kanıya varırdık, televizyon dizileri bir sona doğru gidiyor. Bu, mesleğimiz açısından çok üzücüydü ve bununla ilgili eleştirilerimizi her fırsatta dillendirmeye çalıştık fakat olmadı. Ben bırakmak zorunda kaldım; sağlığım risk altındaydı, mesleğime olan hevesim zarar görüyordu. Dijital platformlardaysa hoşuma giden, beni heyecanlandıran projeler var. Onun için burada çalışmaktan memnunum. Dijital platformlar, sinemayı hatırlattı” şeklinde konuştu.