Cadde ‘Doktorlar’dan Izzet yüzünden ayrılmadım

‘Doktorlar’dan Izzet yüzünden ayrılmadım

06.11.2008 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sevgilisi İzzet Özilhan’ın “Doktorlar” dizisinden ayrılmasıyla bir ilgisi olmadığını söyleyen Yasemin Ergene “26 bölüm önce sözleşmem bitti ama onları kırmamak için devam ettim. Haftada 6 gün setteydim ve daha kısa süreli bir iş istiyordum” diyor

‘Doktorlar’dan Izzet yüzünden ayrılmadım

“Aşk Oyunu” nun ardından iki yıl başrolünde oynadığı “Doktorlar” dizisinin kadrosundan bu sezon başında ayrılan Yasemin Ergene, yeni projesiyle hayranlarını şaşırtacak. TRT 1’de yapımcılığını Adem Kılıç’ın üstlendiği “Babam Adam Olacak” adlı komedi dizisinde Yeşim karakterini canlandıracak olan Ergene’ye başrolde Hakan Büyüktopçu, Bülent Alkış eşlik edecek. Son dönemde “Doktorlar” dizisinden sevgilisi İzzet Özilhan’ın isteği üzerine ayrıldığı söylenen Ergene, konuşulanların doğru olmadığını belirtti. İş adamı Tuncay Özilhan’ın oğlu İzzet Özilhan’la birlikte olduktan sonra öpüşme sahnelerini kabul etmediğini belirten Ergene, “Şu anda mutlu ve güzel bir beraberliğimiz var” dedi.

“Babam Adam Olacak” dizisindeki karakterinizden bahseder misiniz?
Yeşim karakterini canlandırıyorum. Ailesi onu okuması için Mersin’den İstanbul’a yollamış. Anadolu’da öğretmenlik yapmak isteyen biri... Deli dolu bir kız kardeşi var. Babası da deli dolu, çok kendini salmış paspal bir adam. Çocuklarını adam etmek istiyor. Yeşim de kendi içinde deli dolu bir kız. Babam adam olacak mı, olmayacak mı, âşık olacak mı, olmayacak mı diye babasına yardımcı olmaya çalışıyor.

İlk defa bir komedi dizisinde rol alıyorsunuz. Rolünüze yeterli şekilde hazırlanabildiniz mi?
Yeşim, kardeşlerinin yanında ağır başlı, gayet olgun ama onların yanında değilken çatlak... İki karaktere sahip... Rolüm için bir hazırlık yapamadım. Dizi iki bölüm çekilmiş ben kadroya daha sonra katıldım.

Projede sizi etkileyen ne oldu?
Üniversitede okuyabilmek için oyunculuğa ara vermiştim. Bu yüzden sadece kısa süreli işleri kabul ediyordum. Bir anda oldu. Aynı gün iki dizi teklifi birden geldi. Birincisi TRT’den, ikincisi başka bir firmadan geldi. Bir, iki gün kararsız kaldım ve sonunda TRT’yi seçtim. En önemlisi komedi olması...

“Doktorlar” dizisinden bir anda ayrıldınız, ne oldu da böyle bir karar aldınız?
Ayrılık kararını çok önceden almıştım. Orada 26 bölüm sözleşmesiz çalıştım. 26 bölüm önce sözleşmem bitti ama onları kırmamak için devam ettim. Haftanın 6 günü setteydim ve daha kısa süreli bir iş istiyordum. Gece gündüz setlerdeydim. Bu da beni çok yordu, bünyem kaldırmıyordu. Sinema televizyon okumak için uzun süreli işlere ara verdim. Yeni projemde iki günüm gidiyor ve kalan haftanın 5 günü benim.

Hayranlarınızın tepkisi ne oldu peki?
Onlar çok üzüldüler. İki hafta öncesine kadar “Doktorlar”a geri dönmemi bekliyorlardı. Ama yeni dizimi duyunca sevindiklerini söylediler. TRT olduğu için herkes izlemiyor diye kaygıları olmuş.

Daha önceki oyunculuğunuz ve şimdiki arasındaki nasıl bir fark var?
Sadece Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim aldım. Ama ne kadar okula gidersen git, sette aldığın eğitim gibi olmuyor. “Doktorlar” ve “Aşk Oyunu” dizilerinin ilk bölümlerine baktığımda, çok eksiklerim olduğunu görüyorum. Dört yıl dramada oynadım ve komik bir rol çıkartmak istedim. Çünkü hep aynı rolü oynamaktan sıkıldım.

Tekirdağlısınız oraya gittiğinız zaman rahat dolaşabiliyor musunuz?
Hayır, dolaşamıyorum yürümek zor oluyor. Ailem Tekirdağ’dan iki saat ileride Mürefte kasabasında yaşıyor. Oraya gidince zamanımı akraba ziyaretleriyle geçiriyorum.

Sinema filminde sizi göremedik. Yazın üç tane film teklifi geldi ama içime sinmedi. Hedefleriniz neler?

Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Sinema televizyon okuyacağım. Sette çok dikkatli olduğumu söylediler. Sette ufacık bir hatayı fark edip yönetmeni düzeltmiş bir insanım.
İleride kamera arkasını düşünüyorum. Odak noktam sürekli kamera arkası, bana da sette böyle söyledikleri için eğitimini almayı istiyorum. Polisiye ve seri katillerle ilgili bir film çekmek isterim.

“Doktorlar” dizisini şu anda birlikte olduğunuz İzzet Özilhan yüzünden bıraktığınız iddia edildi, diziden ayrılma nedeniniz bu mu?
Okula hazırlanmak istemiştim. O dönemde İzzet’le ilgili haberlere denk geldi. İlişkimiz güzel gidiyor ve mutluyuz.

“Doktorlar” dizisinde kilo almanız gerekiyordu, şu anda kilo vermişsiniz özel bir nedeni var mı?
Saçımın rengini kendi doğal rengine döndürdük. “Doktorlar”da hafif toplu bir karakteri canlandırıyordum. Kilo vermemek için çikolatalı ekmek yiyordum. Burada öyle değil ve 2 kilo verdim. 54 kiloyum.

İzzet Özilhan’la birlikte vakit geçirdiğinizde en çok hangi yemeği yapıyorsunuz?
Mantı ve yaprak sarması yapıyorum. Kendim evde mercimek yemeği, dolma ve tatlılar yapıyorum. Kısaca birçok yemeği iyi yaparım.

Haberin Devamı

Artık öpüşme sahnesinde yokum
Nasıl bir yaşam tarzı istiyorsunuz?
Mütevazı bir hayat tarzı istiyorum. Şu anda birlikte olduğum insan da çok mütevazı birisi.

İzzet Özilhan’ın sizin dizide oynamanıza tepkisi nasıl, yasakları var mı?
İzzet’le ilişkiye başladıktan sonra öpüşme sahnelerinde bulun-madım. İzzet’ten sonra o tarz sahneleri kabul etmiyorum.

Ailesinin sizin ilişkinize karşı çıktığı konusunda çıkan haberlere ne diyorsunuz?
Öyle bir şey yok, yalan ne diyorlarsa desinler hatta Külkedisi bile dediler. Desinler...

Evlilik planı var mı?
Şu anda erken... Çünkü İzzet Moskova’da çalışıyor, daha askerliği var. Ben 23, İzzet 26 yaşında... Neyin ne olacağı belli değil, hayırlısı diyelim. Şu anda mutlu bir ilişki yaşıyoruz o yeter.

Haberin Devamı

Adanalı’yı kabul etmedim, içim gitti
Sizin çekmeyi düşündüğünüz tarzda bir dizi teklifi geldi mi?
En son “Adanalı” dizisi geldi ama o da dram olduğu için kabul etmedim. Ama polisiye olmasından dolayı içim gitti. Sinemada polisiye tarzı bir işte yer almak isterim.

Başarınızı neye borçlusunuz?
İlk başta şanslı, ikincisi çalışkan ve istekli olmama bağlıyorum. Çünkü çalışkan olmasaydım, ilk işimde sıkılıp bırakabilirdim.

“Aşk Oyunu” çok sevildi, ardından yeni projelerde yer aldınız, karşılaştığınız tepkiler nasıl?
Sizi hep eski projelerinizdeki isimlerinizle çağırıyorlar. Hâlâ Ekin diyen var

Komedi oynayarak risk aldığınızı düşündünüz mü?
Evet, düşündüm ama bir yerde risk almazsanız başaramazsınız. Bir yerden başladım ve komedi de rol aldım.

Yorulduğunuzu söylediniz, oysa çok çok genç yaştasınız?
Çünkü, 15 yaşında çalışmaya başladım şu anda 23 yaşındayım. Dizi setleri çok ağırdı. 7/24 sabahlara kadar çalıştım. Sonra “Doktorlar” seti çok ağır geçti. O setlerde beklemek ve zamanımın çoğu çalışarak geçtiği için çok yoruldum. Yeni işimde kendime zaman ayırabiliyorum, daha önce dediğim gibi burada iki günüm setlerde geçiyor.