Cadde 'Doktorum bana bir sevgiliye ihtiyacın var dedi!'

'Doktorum bana bir sevgiliye ihtiyacın var dedi!'

28.11.2023 - 10:58 | Son Güncellenme:

'Hellboy', 'Ateşli ve Tatlı' ve 'Bu Nasıl Sarışın!' gibi yapımlarda yer alan dünyaca ünlü oyuncu Selma Blair, beş sene önce Multiple Skleroz teşhisi almıştı. Kapsamlı tedavisinin ardından hastalığı remisyona giren ünlü isim, henüz hastalığının ne olduğu belli değilken bir doktorun kendisine söylediklerini anlatarak; "Sadece ağladım" dedi.

Doktorum bana bir sevgiliye ihtiyacın var dedi

Derleyen: Buse Bulat / Milliyet.com.tr
ABD'li oyuncu Selma Blair, 2018 yılının son döneminde sosyal medya hesabından MS (Multiple Skleroz) hastalığına yakalandığını açıklayarak, uzun bir tedavi süreci geçirmişti. Bir süredir MS hastalığıyla ilgili olarak düzenlenen farkındalık kampanyalarının da sözcüsü olan 51 yaşındaki oyuncu, yaşadıklarına rağmen hayata iyimser bakışını yitirmemişti.

Haberin Devamı

"BU BİLGİYLE NE YAPMAM GEREKİYOR?"

Son olarak Meet the Press programına katılan Blair, MS teşhisi almadan önce doktorlar tarafından göz ardı edildiğini aktardı. Bir doktorun kendisine 'sevgili bulmasının dayanılmaz ağrı ve rahatsızlıklarını çözebileceğini' söylediğini bile paylaşan Blair, "O anki tepkim sadece ağlamaktı. 'Bu bilgiyle ne yapmam gerekiyor?' diye düşündüm" dedi ve şöyle devam etti:

Yaşadığım acıların gerçek olduğunu biliyordum. Öyle olduğunu düşünüyordum ama doktorların söylediklerinden sonra kendimi durumun bu olmadığına ikna etmeye başladım. Kendime, 'Sen aşırı hassassın. Senin hiçbir sorunun yok. Kendini topla, seni tembel' diyordum.

Doktorum bana bir sevgiliye ihtiyacın var dedi

"DRAMATİK DAVRANDIĞIMI SÖYLEDİLER"

Ünlü isim, 'cinsiyete dayalı bir önyargının' kurbanı olduğunu söyleyerek; "Sınıfımda aynı benim gibi kronik baş ağrısı ve ateş nedeniyle doktora giden bir erkek çocuk oluyordu ve bir hafta içinde MR'a ve ameliyata girmişti. Her zaman başım ağrımasına, ateşim çıkmasına, denge sorunları yaşamama ya da bacağımın çalışmamasına rağmen bana hiç MR çektirmediler. Hakkımda sadece 'Selma dramatik davranıyor' dediler" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Doktorum bana bir sevgiliye ihtiyacın var dedi

Blair, ayrıca MS semptomlarının herkes için farklı görünebileceğini ve duygusal şeyler olarak gizlenebileceğini de belirtti:

Bende histerik ağlama ve gülmeye neden olan prefrontal hasar var ve 'Vay canına, ben gecenin bir yarısı uyanıp histerik bir şekilde gülen ya da hıçkırarak ağlayan ya da insanların önünde ağlayan biriyim, yalnızca çok karamsarım' diye düşünürdüm.

Doktorum bana bir sevgiliye ihtiyacın var dedi

GENÇ YAŞINDA ANTİDEPRESANLARA BAŞLAMIŞ

Ünlü isim, genç yaşta çok güçlü antidepresanlar reçete edilmesine rağmen, 'yaşadığı cehennemle' başa çıkmak için alkole yöneldiğini söyledi. 46 yaşında MS teşhisi aldığında rahatladığını aktaran Selma Blair, "Sonunda anlaşılabilecek ve sonra da tedavi edilebilecek bir şeyim olduğu için rahatlamıştım. Çocukluğumda yaşadığım şeylerin bu hastalığın semptomları olduğunu anlamam bir yılımı aldı" dedi.

Doktorum bana bir sevgiliye ihtiyacın var dedi

Blair, kapsamlı tedavinin ardından remisyona girmiş olsa da, beyin içindeki ve beyin ile vücut arasındaki bilgi akışını bozarak merkezi sinir sistemini etkileyen bu hastalığın semptomlarını hâlâ yaşadığını da belirtti.