Cadde EFSANE GERi DÖNDÜ! iŞTE KARŞINIZDA BOY GEORGE!

EFSANE GERi DÖNDÜ! iŞTE KARŞINIZDA BOY GEORGE!

20.01.2011 - 01:48 | Son Güncellenme:

80’li yıllarda ortalığı yıktı geçti, zamanın ‘kült’ isimlerinden oldu. 90’larda artık ‘efsane’ydi. New York sokaklarını arşınladı, kendini yeniden buldu. Yarın 360 İstanbul’da sahne alacak olan Boy George, “Türk seyircisinin müzik kalitesine önem verdiğini ve iyi dinleyici olduğunu biliyorum” diyor

EFSANE GERi DÖNDÜ iŞTE KARŞINIZDA BOY GEORGE

Efsanevi bir kariyeriniz var. Bir dönemin pop ikonusunuz. Bu kadar başarıdan sonra Boy George olmak nasıl bir duygu?
Boy George olmanın ötesinde hayattan keyif almasını bilen bir insanım. Ama yaptığım işlerden o kadar keyif alıyorum ki, ‘Boy George’ olmak son derece muhteşem hissettiriyor diyebilirim.

Kariyeriniz nasıl başladı? Sizi müziğe iten ne oldu?
Müziğe ilgim çok küçük yaşlarda başladı ve hayatımın devamında da hep birinci sırada yer aldı. Boy George’un bugün kim olduğunu müzik şekillendirdi. Önceleri DJ’lik yaptım. Zamanla bir gruba dahil olup şarkı söyleme isteğim oluştu. O dönem maceralarla ve fırsatlarla doluydu benim için. Erken başlayan müzikal kariyerimde DJ’lik çok önemli bir yer tuttu ve halen bir DJ olarak anılmaktan büyük keyif alıyorum.

Yıllarca birçok müzisyene ilham verdiniz. Bu nasıl bir duygu?
Açıkçası kendimi hiç o şekilde değerlendirmedim. Eğer yıllar içinde benim müziğimden etkilenerek şarkı yazmaya ya da performans sergilemeye başlayan isimler olmuşsa bununla gurur duyarım. Ayrıca müziğimden etkilenen sanatçılar olması da büyük mutluluk.

İlk albümünüz listeleri alt üst edecek kadar büyük başarı kazanınca ne hissettiniz?
Her şey çok hızlı gelişmişti. Bütün dünyanın gözü bir anda bana döndü. Böyle büyük bir başarı yakaladığınızda durup düşünmek ve sakin olmak çoğu zaman mümkün olmuyor. Özellikle grup olarak başarı elde ettiğinizde, gruptaki herkesin tepkisi farklı oluyor ve bunun etkisi gruba da yansıyor. Ama single’ımız ve albümümüz listelerin bir numarasına yerleşince hissettiğimiz gurur ve mutluluğu anlatabilmemiz gerçekten güç.

‘En iyi’ şarkınızı seçmek zorunda olsaydınız, bu hangisi olurdu?
Hâlâ ‘en iyi’ şarkımı yazmak için vaktim var. Ama bugüne kadar Taboo ile yaptığım işlerden gurur duyduğumu söyleyebilirim. Mark Ronson’la yaptığım single ‘Somebody to Love Me’ de en iyi parçalarımdan.

Kendinize şarkıcı, şarkı yazarı, şovmen ya da DJ sıfatlarından hangisini uygun görüyorsunuz?
Ben kendimi bu saydığınız sıfatların hepsinin kombinasyonu olarak görüyorum. Bu özelliklerin hepsi beni Boy George yapıyor.

Boy George’u en iyi hangi dönem tanımlıyor? 80’ler, 90’lar, 2000ler?
Tüm bu dönemlerin hayatım ve kariyerim üzerinde büyük izleri var. Çok çılgın geçen zamanlardan sonra içinde bulunduğumuz bugünler, benim için en güzel dönem. Aslında geçmişte yaşamayı pek sevmeyen bir insanım. En iyi dönem içinde bulunduğun dönemdir, çünkü halen bir şeyleri daha iyi yapmak için vaktin vardır.

Boy George boş vakitlerinde ne yapar?
Bugünlerde yemek yapmayı çok seviyorum. Ailemle vakit geçirmek ve bol bol kitap okumayı da çok sevdiğimi söyleyebilirim.

Bu kadar uzun süredir kariyerinizi sürdürmekten yorulmadınız mı?
Hâlâ yaptığım işten büyük keyif alıyor ve önce kendim eğleniyorum. Aslında bugünlerde yaptığım işleri çok daha fazla seviyorum. Sürekli kendimi yenilemeye çalışıyorum ve bu yaptığım işlere de yansıyor. Benim işimde eğlenmek ve eğlendirmek çok önemli. İşimi yaparken ben eğleniyorsam bu beni izleyen kalabalığa da geçiyor ve birlikte unutulmaz anlar yaşıyoruz. 360 İstanbul’daki performansımda da bunun böyle olacağıdan şüpheniz olmasın.

Biz Boy George’u söylediği şarkılarla tanıdık ama aslında çok uzun süredir Boy George bir DJ. DJ’lik kariyeriniz ne zaman başladı?
Evet, aslında Boy George bir DJ. DJ’lik kariyerim 70’li yıllara kadar uzanıyor. O dönemde eğlence olsun diye Jeremy Healy ile birlikte çalıyordum. Planets isimli bir kulüpte sahne alıyorduk.

Boy George hâlâ müzik üretiyor mu yoksa bundan sonrası sadece DJ’lik mi olacak?
Tabii ki müzik üretmeye devam! Hem bir DJ hem de bir performans sanatçısı olarak müzik üretmeyi hiç bırakmadım. Çeşitli nedenlerle yaptığım kayıtları yayınlamadığım bir dönem oldu, o kadar. Benim gibi bu işin içinde yıllarını geçirmiş bir sanatçı için en büyük kabus, yaratıcılığın ve üretkenliğin bitmesi olurdu herhalde.

Haberin Devamı

LOKUM YiYiP HAMAMA GiDECEK!

Tanıdığınız Türk şarkıcılar var mı?
Pop şarkıcısı Tarkan ilk etapta aklıma gelen isim. Oldukça da başarılı buluyorum.

İzleyicileriniz 360 İstanbul’da gerçekleşecek performansınızdan neler beklemeli?
Aslında bunun için bekleyip görmeniz lazım demek istiyorum. Sürprizleri önceden söylemeyi sevmem. Ama kesinlikle çok eğlenecekleri ve enerjinin çok yüksek olacağı sınır tanımaz bir gece beklerlerse gecenin sonunda tüm beklentilerini karşılamış olarak evlerine dönebilirler.

Türk seyircilerinden neler bekliyorsunuz?
Ben setlerimin son derece eğlendirici, dinleyenlerin ruhuna dokunan şarkılar üzerine kurulu ve yüksek kalitede olmasıyla gurur duyarım. Hem dans sahnelerinin en iyi müzklerini hem de yeni ve heyecan verici şarkıları çalmaktan hoşlanırım. Müziğim cool elektronik tınılar üzerinde kurulu. Türk seyircilerinin de müzik kalitesine önem verdiğini ve iyi dinleyici olduklarını biliyorum. Bu kadar kaliteli bir kalabalığa çalacağım için çok heyecanlıyım. Onlardan kendilerini gece boyunca Boy George’un müziklerine bırakmalarını bekliyorum. Onları hiç görmedikleri bir yolculuğa çıkartmak için İstanbul’a geliyorum. Pişman olmayacakları ve uzun zaman unutamayacakları anılarla evlerine döneceklerinden emin olabilirler.

Bildiğimiz kadarıyla daha önce de İstanbul’a geldiniz. Şehir hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkiye’ye çok kez geldim. İnsanları sevgi dolu ve çok sıcakkanlı. Bu sefer geldiğimde daha fazla yerel dükkan gezmeyi ve bol bol lokum yemeyi planlıyorum. Sanırım hamam keyfini de atlamayacağım.

Haberin Devamı

EN iYi 100 DJ ARASINDA
Zaman yolculuğuyla 30 yıl geriye gidiyoruz... Kariyerine İngiltere’de başlayan Boy George’un dünya çapında bu kadar çok sevilen, birbirinden başarılı hitlere imza atacağını kim tahmin edebilirdi ki? 80’lerin doğa üstü grubu Culture Club ile başlayan ve daha sonra solo olarak devam eden kariyerinde milyonlarca plaklık satış rakamına ulaşan bu efsane şarkıcı, aynı zamanda da DJ Magazin’in ilk 100 listesine girebilecek kadar da başarılı!
DJ kariyerine 70’li yıllarda başlayan Boy George, Acid House ve Chicago tarzı tonlarla harmanladığı setleriyle o günden bu yana büyük başarılar elde etti. Vancouver’ın karlı tepelerinden Bondi Beach’in altın rengi kumlarına kadar uzanan turneleriyle başarı listesini her geçen gün uzattı.
Son dönemde Skin ve Grace Jones ile stüdyo çalışmalarında olan Boy George kariyerinin en üretken döneminde partneri Marc Vedo ile 360 İstanbul’da hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.