Cadde 'Emir'den sonra ben de aynı Kaan olmayacağım'

'Emir'den sonra ben de aynı Kaan olmayacağım'

24.06.2017 - 10:22 | Son Güncellenme:

'Karaoğlan', 'Kampüsistan', 'Limon Ağacı', 'A.Ş.K.', 'Son Ders: Aşk' ve 'Üniversite gibi daha birçok dizi ve filmde rol aldıktan sonra 'Kara Sevda' dizisindeki 'Emir Kozcuoğlu' rolüyle devleşen Kaan Urgancıoğlu, Episode Dergi’nin konuğu oldu.

Emirden sonra ben de aynı Kaan olmayacağım

Türkiye’nin tek dizi kültürü dergisi Episode’da Özlem Özdemir’in sorularını yanıtlayan Kaan Urgancıoğlu, Ozan Balta’nın objektifine renkli pozlar verdi.

Haberin Devamı

Kaan Urgancıoğlu, 'Kara Sevda' dizisinde hayat verdiği karakter hakkında, "Emir, alışık olduğumuz bir kötü adam değil. Ne sesi yükseliyor, ne hareketleri. Seyirci çok sevdi o kötü adamı. Nereden yakaladı seyirciyi? Bence çok kritik bir şey var; Emir, yaptığı hiçbir şeyden keyif almıyor, zor bir hayatı var. Hepimizin zor bir hayatı var, oradan empati kurabiliyoruz belki. Kötü adamların klişesi kahkahalarıdır, yaptıkları kötülükten keyif alırlar. Emir mecbur bırakıldığını düşünüyor bunlara. Emir aslında madalyonun öbür tarafında çok iyi bir adam olabileceğini, şartların onu buraya getirdiğini düşünüyor. Zor bir hayatı sürdürüyor" şeklinde konuştu.

Başarılı oyuncu, Esasında bir kadına kötülük ediyor ve onun aşkına engel oluyor, ama yine de kadınlar çok sevdi o karakteri. Kadınlar vazgeçmeyecek erkek arıyorlar bence. Emir de vazgeçmiyor. Kadın da, 'O kadın Nihan değil de ben olsaydım böyle olmazdı' diye düşünüyor. Bilemiyorum, şimdi kadınlar adına konuşmuş oldum da bence vazgeçememesi etkiliyor. Evet, psikolojik şiddet uyguluyor, ama hiçbir şekilde fiziki olarak birlikte olmuyor Nihan’la. Bir anlaşmaları var ve onun dışına çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Emir karakteri çok iyi yazılmış bir karakter ve sizinle de çok iyi oturdu?
Emir, senaryonun bir karakteri. Beni gören herkes Emir’in sözlerinden ne kadar etkilendiğini söylüyor. Senaristlerin söylemiyle insan psikolojisini çok iyi biliyor. İnsanları manipüle ediyor ve insanlara nasıl davranacağını, onları nasıl yönlendireceğini çok iyi biliyor. Evet, bir entelektüel, felsefi bakışı var.

Sürekli yazarlara, yönetmenlere referans veriyor konuşmalarında. Bazen 'ne anlatıyor bu adam' diyor musun?
Emir’in söylediği bir şeyi, Google’da aratmışlığım var. Neden-sonuç ilişkisiyle konuşuyor. Kimden, neden bahsettiğini iyi bilmeden doğru oynamak mümkün olmuyor o yüzden.

Ne akıl verebilirsin Emir’e?
Zor ama güzel soru. Sürecin sonunda buraya gelmek güzel olurdu ama şu an geri dönüp çözebileceğim bir şey bu. Ben Emir değilim, ama Emir’den sonra Kaan olarak ben de aynı ben olmayacağım.