Cadde “En büyük destekçim babam”

“En büyük destekçim babam”

18.07.2012 - 18:37 | Son Güncellenme:

Begüm Yücel, 29 yaşında genç bir eğitimci. Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları’nın başkanı olan babası Enver Yücel’in izinden gidiyor.

“En büyük destekçim babam”

BJK Koleji kurucu temsilciliği yapıyor, aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi’nin geleceğine yön veriyor. Şişli Belediyesi’yle ortak sosyal sorumluluk projeleri düzenlediklerini söyleyen Yücel, “İşin kültür-sanat kısmıyla ben ilgileniyorum. Eğitimci bir ailede büyüdüğüm için sorumluluk hissetmiyorum” diyor

Haberin Devamı

Baba mesleğini sürdürmeye nasıl karar verdiniz?
Bizim evde hep eğitim hakkında konuşulur. Küçüklüğümden beri bu sohbetlerin içinde oldum. Dolayısıyla kulak dolgunluğum vardı. Açıkçası başka bir iş yapmayı da düşünmedim. Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık Bölümü’nü bitirdim. Bir sene kadar Amerika’da kaldım, bir sene de Paris’te. Döndükten sonra BJK Koleji’nde çalışmaya başladım. Bu ağabeyimin fikriydi. BJK, yeni devraldığımız için birkaç sene öncesine kadar çevre tarafından iyi bilinmiyordu. Adını duyurmak için etkinlikler yaptık, projeler geliştirdik. Babam çok destekledi beni. Ben oranın başındayım diye, o da daha çok kolejle ilgilenmeye başladı. Şimdi üniversiteye de gelip gitmeye başladım. Yurt dışı seyahatlerine zaten beraber gidiyoruz.

Haberin Devamı


Genç yaşta eğitim kurumlarında yöneticilik yapıyorsunuz. Bu nasıl bir sorumluluk yüklüyor insana?
Üniversitede okurken, “Nasıl yapacağım? Bu iş bana göre mi?” gibi sorular sordum kendime. Ama bu işi seviyorum. Her şeyden önce annem ve babam yanımda. Abim çok büyük destekçim. O yüzden çok büyük sorumluluk hissetmiyorum. Bu işin içinde büyüdüğümüz için ‘başlamak’ gibi bir şey de olmadı. Yalnızca geçiş oldu. Eğitimle uğraşmak çok başka bir şey. “Mesleğiniz ne?” diye soranlara, “Eğitimciyiz” diyorum. Çünkü babam gerçekten bu işe gönül vermiş biri. Başarılı bir öğrenci duyduğunda hemen “Burs verelim, okusun” der.


Abinizin de ilgisi var mı baba mesleğine?
Tabii. İşin kültür-sanat kısmıyla ben, finans tarafıyla da abim ilgileniyor.

Babanızın işe başlarken size verdiği bir öğüt oldu mu?
“Bir konuda karar vermen gerekiyorsa, kendi kararını kendin ver. Kararsız kalma. Yanlış da olsa düzeltilir. ‘Bir dakika, ben babama sorayım’ deme” diye bir öğüdü var. Beni bayağı rahatlatır.

“Unesco ile yan yana olmak çok güzel”
Şişli Belediyesi’yle gerçekleştirdiğiniz sosyal sorumluluk projelerine gelelim...

Şişli Belediyesi’yle ‘Her Okula Bir Kütüphane’ kampanyası başlattık. Daha önce deprem bölgesine de birlikte yardım yapmıştık. Koordineli çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan hoşlanıyorum. Hayvanlara çok düşkünümdür. O yüzden hayvanlarla ilgili bir proje yapmak istiyorum. Üniversitenin kültür-sanat faaliyetlerinde olmayı seviyorum. Bahçeşehir Üniversitesi olarak, geçen aylarda Büyükşehir Belediyesi’yle de çalıştık. İstanbul’da yaşayan engelli vatandaşların şehirdeki kültür-sanat hayatına katılımını sağlamak ve İstanbullularda engelli bilinci oluşturmak için önemli bir projeye yaptık.

Haberin Devamı

Unesco’yla işbirliği nasıl gidiyor?
Böyle bir örgütle yan yana olmak çok güzel. Paris’te bununla ilgili bir imza törenimiz oldu. Eğitim ve kültür alanında işbirliğimiz devam edecek. Eğitimde fırsat eşitliğine çok önem veriyoruz. Bununla ilgili projeler yapacağız, konferanslar düzenleyeceğiz. 17’nci yüzyılda yaşamış müzisyen Itri’yi, 300’üncü ölüm yıl dönümünde konser ve törenle anacağız. Üniversitemizde Unesco’nun bir kürsüsü kurulacak. ‘Batıya Doğru Akan Nehir’ isimli projemizde Unesco bize yardımcı olacak.


Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı’na da sponsor oldunuz...
Evet, biz ailece Beşiktaşlıyız. Onların şampiyonluklarıyla bizler de sevineceğiz.

Haberin Devamı

Dünya üniversitesi olma yolunda ilerliyoruz”

Geleceğe yönelik projeleriniz neler?
Bahçeşehir Üniversitesi’nin yurt dışında da pek çok kampüsü var. Bir dünya üniversitesi olma yolunda adımlar atıyoruz. En son Berlin’de bir kampüs açtık. Babamın hobisi işidir. Anaokulundan başlayan üniversiteye kadar giden bir eğitim kurumuyuz. Devamlı gelişme halindeyiz. İnsanların beş seneye yaydığı çalışmaları biz bir senede yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de 27 kolejimiz var. Kolejlere kendi öğretmenlerimizi kendimiz yetiştirmeye başlayacağız. Babam “Türkiye’nin en zengin adamı benim” der. Çünkü çok fazla burslu çocuk okutuyoruz.

Kampüste zaman nasıl geçiyor?
Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerin devamlı aktif olduğu bir üniversite. Özellikle Beşiktaş merkez kampüsü çok hareketli. Fazıl Say Konferans Salonu var. Açılışını Fazıl Say yaptı, çok da güzel konser vermişti. Yurt dışından seminerler için geliyorlar. Mayfest ve bahar şenlikleri de çok güzel geçiyor.

Haberin Devamı


Yakın zamanda DJ Doğuş Çabakçor’la evlendiniz. Dışarıdan çok farklı iki insan gibi görünüyorsunuz...
İlişkimizin altıncı ayında nişanlandık, birinci yılında evlendik. Evlilik hayatına alışmaya çalışıyorum. Çok farklı sektörlerde çalıştığımız için evliliğimiz insanların dikkatini çekti.