Cadde “EN BÜYÜK TUTKUM FUTBOL”

“EN BÜYÜK TUTKUM FUTBOL”

12.05.2011 - 23:13 | Son Güncellenme:

Kariyer basamaklarını hızla tırmanarak ünlü markaların aranılan modelleri arasına giren Alyssa Miller’ın en büyük hayali futbolcu olmakmış. Okulun futbol takımında oynayan model, “Antrenmanları kaçırmazdım. 2002 Dünya Kupası’ndaki başarınızı biliyorum” dedi

“EN BÜYÜK TUTKUM FUTBOL”

Bundan birkaç sene öncesine kadar sadece 1-2 ufak firmanın kataloğunda ve yerel firmanın defilesinde görülen Alyssa Miller, bugün süper model camiasının yeni nesil yıldızlarından biri. Victoria’s Secret’ın yeni gözdesi, kariyer basamaklarını hızla tırmanıyor. Sports Illustrated dergisinde de yer alan Kaliforniyalı model Ayyıldız’ın yüzü oldu.

* Modellik serüveniniz nasıl başladı?
Modelliğe başlamam tamamıyla benim isteğimle oldu. Arkadaşlarımın ısrarı ya da birinin benden habersiz ajansa fotoğraflarımı göndermesi gibi bir şey yaşamadım. Üniversitede genetik mühendisliğini okumayı düşünüyordum. Sonra “Neden model olmuyorum ki?” diye düşünmeye başladım. Ajansa kaydoldum ve sektöre girdim.

* The Wall Street Journal’da küçük bir kızken “Eğer bir gün Sports Illustrated dergisine çıkarsam, model olarak değil, futbolcu olarak çıkarım” diye hayal kurduğunuz yazıyor. Çocukken futbolcu olma hayaliniz mi vardı?
Evet. Gerçekten de okuldan beri futbol benim tutkum. Okulun futbol takımındaydım. Amerikan futbolu değil, Avrupa futbolu takımından bahsediyorum. İki günde bir antrenman olurdu ve ben hiçbirini kaçırmazdım. Avrupa futbolu, Amerika’da pek yaygın değildir. Hatta futbol denilince herkesin aklına sadece Amerikan futbolu gelir. Bu sporun nadir rastlanan bir tür olması beni cezbetmişti. Futbol oynarken kendimi başka bir dünyadaymış gibi hissediyordum. Lakin yaşım ilerledikçe, hayatta nerede olmak istediğim kafamda netleştikçe, modelliğin benim için daha uygun olduğunu kavradım.

* Avrupa ligini takip ediyor musunuz? Hangi takımı tutuyorsunuz?
Avrupa’da sempati duyduğum takım Manchester United. Düzenli olarak takip etmiyorum. Ama güzel bir maç gördüm mü kimse beni televizyonun önünden çekemez.

* Türk futbolu hakkında neler biliyorsunuz?
Türk futbolu hakkında bilgim yok, özür dilerim. Sadece 2002 Dünya Kupası’ndaki başarınızı biliyorum.


“HEDEFiM EFSANELER ARASINA GiRMEK”
* Amerika’nın en güzel kızları Kaliforniya’dan çıkar derler. Bunun sırrı nedir?
Kaliforniya’da birçok ırkın birleştiğini görebilirsiniz. Örneğin ben Kızılderiliyim. İtalyan-Kızılderili meleziyim desek daha doğru olur. Kaliforniya’nın nüfusu da beyaz Amerikalılar, Latin kökenliler, Kızılderililer ve başka yerlerden göç etmiş insanlardan oluşuyor. Değişik kökenlerden gelen insanların karışımıyla güzel insanlar doğuyor bence.

* Türkiye’ye hiç geldiniz mi?
Türkiye’ye ufak bir kızken ailemle yaptığımız bir yolculukta gelmiştim ama hiç hatırlamıyorum... Deniz kenarında bir yere gitmişiz. İleride Türkiye’yi görmek çok isterim. Türk kültürü hakkında fazla bilgim yok ama kötü enerjiyi etkisiz hale getirdiği söylenen nazar boncuğunu biliyorum.

* Ayyıldız’la çalışmaya nasıl başladınız?
Ayyıldız’ın çok geniş bir model araştırma departmanı var ve benle irtibata geçtiklerinde o kadar ünlü bile değildim. Ama onlar herkesten önce beni geçen yıl keşfetti. Teklifleri ve beni önceden keşifleri çok hoşuma gitti.

* Fotoğraflarınız şahane. Peki, çekim nasıldı?
Çekimler çok eğlenceliydi. Set iki gün sürdü. Herkes çok profesyoneldi ama aynı zamanda aile ortamı vardı. Ekip gerektiğinde ciddi, gerektiğinde eğlenceliydi. Çekimler benim büyüdüğüm kasabaya 15 dakika uzaklıkta Malibu’da ve bir kısmı da Kaliforniya çöllerinde çekildi. Çekim yeri ve doğduğum yerin yakınlığı, tamamen tesadüf!

* İş dışındaki hayatınız nasıl geçiyor?
Çalışmadığım zaman yok denecek kadar az. Vakit buldukça Kaliforniya’daki ailemi görmeye gidiyorum. Kitap okurum, alışverişe çıkarım. Kaliforniya’ya gitmişsem bol bol sörf yapıyorum. Sörf beni en çok rahatlatan kaçamak.

* Gelecek planlarınız neler? Oyunculuk ya da bir başka iş alanına geçmek gibi projeleriniz var mı?
Şu an öyle bir düşüncem yok çünkü kariyerimi modellik üzerine kurdum. Modellikteki en büyük hedefim efsanelerin arasına girmek. İlk önce bu hedefim gerçekleşirse, gücüm varsa 30 yaşından sonra oyunculuğu düşünebilirim. Ama oyunculuk ciddi bir iş olmalı bence. Sadece tek filmlik bir iş değil.