Cadde ‘Erotik damgasına izin vermem’

‘Erotik damgasına izin vermem’

05.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hadise, ‘Sıfır Tolerans’ klibi nedeniyle RTÜK’ün müzik kanallarına ceza kesmesine “Klibime ‘erotik’ damgası vurulmasına izin vermem” diyerek isyan etti

‘Erotik damgasına izin vermem’

Hadise, Fransız model Aurelien Muller’la kamera karşısına geçtiği, ‘Sıfır Tolerans’ klibini yayınlayan müzik kanallarına, RTÜK’ün reklam gelirinin yüzde 2’si kadar para cezası kesmesine tepki gösterdi. ‘Erotik filmin bir tık altı’ yönünde gelen birçok şikayet üzerine kurumun, “Video klibin yayınlandığı saat dilimi göz önüne alındığında, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimlerine zarar verebilecek türde bir içerik ihtiva edebileceği” raporuna şarkıcı, Twitter’dan cevap verdi. Klipten fotoğrafları yayınlayan Hadise, “Klibime, ‘erotik’ damgası vurulmasına izin vermem. Bir kadın, aşkı anlatan ve yansıtan sahneler çekince erotik oluyor, ama erkek sanatçılarımızın istedikleri gibi kadın mankenlerle veya oyuncularla sahneler o kategoriye hiç girmiyor. Bir kadın olarak buna boyun eğmek zorunda mıyım? Hayır... ‘Erkektir yapar, kadındır susar’ zihniyetine sonuna kadar karşı çıkıyorum. Maalesef ülkemizde kadın-erkek ayrımı hâlâ 2018 yılında bu kadar yoğun bir şekilde var ise, işimiz zor” dedi.

Haberin Devamı

‘Savaşmaya devam edeceğim’

‘Ahlaksızlık sizin kafanızda’ etiketi yapan şarkıcı, “Ama ben bir kadın olarak bunun için savaşmaya, özgürce sanatımı yapmaya ve yaşamaya devam edeceğim” diyerek tepkisini devam ettirdi.