Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Kalamış Marina’nın tam karşısındaki Payyar’a gittik geçenlerde. Burası semtin ender ocakbaşılarından biri. Dekorasyonu sade, hava soğuk olmasına rağmen dışarıda oturmayı tercih ettik. Gerçekten dışarıda oturmak artık alışkanlığımız oldu.

Küşlemesinin tadı hâlâ damağımızda

Nereye gitsek dışarıda oturuyoruz. Dışarıda masa sandalyesi olmayan mekanlar iş yapamaz hale geldi. Ocakbaşının olmazsa olmazı salatası ve közlenmiş domates, birer, sarımsak ve soğanıdır. Bunlarsız bir ocakbaşı düşünemiyorum. Payyar’da tüm bu saydıklarımın yanı sıra meze de var, etli çiğ köftede...

Haberin Devamı

Küşlemeye doyamadık!

Küşlemesinin tadı hâlâ damağımızda

Her bir tarafa küşleme bir tarafa daha ilk lokmada Gaziantep’teki küşlemeci Hüseyin’e gittim geldim. Usta öyle bir küşleme yapmış ki tüm gece tadı damağımızda kaldı. İlk fırsat yine gideceğim. Sadece küşlemesi için...

Ken Sushi More

Suadiye’nin tam kalbinde denize yakın yerde. Ken Sushi’yi öyle bir tasarlamışlar ki, ister kafe gibi kullan ister restoran. Özellikle genç kuşak burayı çok sevmiş belli. Gençler noodle’sız yapamıyor. O gün bana mı denk geldi yoksa her zaman mı böyle bilmiyorum. Gördüğüm; her masada noodle olmasıydı.

Bir de süzme, sanırım burası zaman içinde mahallenin suşicisi olmuş çıkmış. Suşilerini sevdik, özellik de Uzak Doğu yemeklerini başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Canınız Uzak Doğu mutfağı çektiği zaman rahatlıkla uğrayabileceğiniz bir yer.

Sömestir sonrası dağ harekâtı

Birçoğumuz dağa gitmek için sömestir tatilinin sona ermesini bekliyor. Hafta sonu sömestir bitiyor dağ harekâtı başlar artık. Festivaller konser vs. Bir ay daha dağda sezon devam eder. Eğlencenin yanı sıra bu kış Polat Palandöken’de yaşam stüdyosu var. Üç günlük kamplar düzenleniyor. Burada beslenmeden, yogaya, yürüyüşe kadar uzanan bir huzur programı sunuyorlar.

Lahmacun sevenlere

Lahmacun seviyorsanız size Bostancı Marmaray’ın hemen dibindeki bir yeri önereceğim. Kilis tava ve lahmacun yapıyorlar. Mekan salaş mı salaş ama lahmacunu özellikle Antep usulü, çok iyi. Yolunuz buralara düşerse mutlaka gidin Öz Kilis Tava’ya…

Yeniköy’de Şamdan ruhu

Haberin Devamı

Yeniköy’deki Percy by Azur, sadece davetli listesindekilerin içeri ayırdığı enteresan bir gece kulübü. Sadece 60 kişilik bir kulüp. İşletmeciliğini de gece hayatının tanıdık bir ismi Selma Şeşbeş yapılıyor. Müzikler ise DJ Burak Yontarkol’a emanet. İkili resmen Yeniköy’de Etiler Şamdan’ın ruhunu yaşatıyorlar. Bir tanıdık filan bulun buraya bir ara gidin derim.

Küşlemesinin tadı hâlâ damağımızda

Şehrin konuşulanı

Etiler’deki Da Mario’nun olduğu sokaktaki Arkestra bugünlerde en çok konuşulan restoranlardan biri. Son zamanların en riskli yatırımı fine dining restoran açmak. Arkestra’da geçtiğimiz Eylül ayında fine dining restoran olarak açıldı. Yemekleri iddialı, yemekten öte özellikle yaptığı özel partilerle gündeme geliyor. Arkestra’yı not edin, aklınızda bulunsun.