Cadde Eşi Nazife Aksoy’un taciz davası sonuçlanan Bekir Aksoy: Allah kimsenin başına vermesin!

Eşi Nazife Aksoy’un taciz davası sonuçlanan Bekir Aksoy: Allah kimsenin başına vermesin!

18.10.2022 - 07:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en önemli modellik yarışmaları arasında yer alan ‘Top Model Of Universe’ Kainat Modellik Yarışması bu yıl İstanbul’da görkemli organizasyon ile önceki akşam düzenlendi. Yarışmanın sunuculuğunu üstlenen isimlerden biri olan Bekir Aksoy, kendisi gibi oyuncu eşi Nazife Aksoy’un geçmişte kuliste uğradığı taciz olayı ile ilgili sessizliğini bozdu. Aksoy, davanın sonuçlanmasından ilk kez bahsetti.

Eşi Nazife Aksoy’un taciz davası sonuçlanan Bekir Aksoy: Allah kimsenin başına vermesin

HÜSEYİN ALTUN/ Milliyet
‘Top Model Of Universe’ Kainat Modellik Yarışması bu yıl İstanbul’da görkemli organizasyon ile önceki akşam Lazzoni Otel’de yapıldı. Yarışmanın sunuculuğunu Bekir Aksoy- Mehmet Yıldırım ve Yasmin Gülman yaparken, kareografisini Asil Çağıl üstlendi. Top Model Of Universe Türkiye Başkanı Ali Turgut ve Semra Türk’ün ev sahipliğindeki geceye iş, sanat ve cemiyet hayatından bir çok tanıdık isim katıldı. Yarışma başlamadan önce Bartın Amasra’daki maden şehitleri için saygı duruşu yapıldı.

Haberin Devamı

Yarışmada ayrıca İran’da sembol olan Mahsa Emini protestolarına destek verilirken, kadın yarışmacılar saçlarını podyumda toplu şekilde kesmesi dakikalarca ayakta alkışlandı.

35 ülkenin seçilmiş yarışmacıların katıldığı gecede kadınlarda birinciliğe Türkiye’den Defne Şentürk, erkeklerde ise Faslı İlias Senhaji seçildi. Yarışmanın  birincisi Defne Şentürk yarışma sonunda Türk bayrağı açtı.

Eşi Nazife Aksoy’un taciz davası sonuçlanan Bekir Aksoy: Allah kimsenin başına vermesin

Törenin sunucuları arasında yer alan Bekir Aksoy, muhabirlerin sorularını yanıtladı. Yakışıklı oyuncu, "Çok keyifli gerçekten. Öncelikle uluslararası olması çok değerli” dedi.

"DAVADA SON KARAR VERİLDİ"

Eşi Nazife Aksoy’un geçmişte kuliste uğradığı taciz olaylı ile ilgili davanın sonuçlanmasından ilk kez bahseden Aksoy, "Kadına yapılan şiddete, cinsel saldırıya ve tacize her türlü duruma karşıyız. Davada şu an son karar verildi. Bizim için olay bitti. Mahkeme için de bitti. Karşı taraf bizim istediğimiz cezayı aldı. 2.5 sene ceza aldı. Hem bizim açımızdan hem de kadınlar için çok önemli bir sonuç oldu. Allah kimsenin başına ve ailelerin başına vermesin” ifadelerini kullandı.

Eşi Nazife Aksoy’un taciz davası sonuçlanan Bekir Aksoy: Allah kimsenin başına vermesin

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda meslektaşları Mana Alkoy ve Nazife Aksoy'u taciz ettiği iddiasıyla yargılanan oyuncu Uğur Arda Aydın, 2021'de cinsel saldırı suçundan 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmıştı. İstinaf Mahkemesi'ne karar hakkında itirazda bulunan Aydın'ın davası yeniden görülmüştü. "Cinsel saldırı" davasında karar çıktı. Uğur Arda Aydın'ın 2 yıl 6 ay hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onanarak, geçtiğimiz günlerde kesinleşti.

Eşi Nazife Aksoy’un taciz davası sonuçlanan Bekir Aksoy: Allah kimsenin başına vermesin

"BENİM DE OYNADIĞIM OYUNDA TACİZE UĞRADI" 

Bekir Aksoy da eşi Nazife Aksoy'un 2019 yılında yaşadığı tacizi ve yargı sürecini, geçtiğimiz sene 2. Sayfa'da anlatmıştı. Aynı oyunda rol aldığı eşinin perde arkasında meslektaşı tarafından taciz edildiğini söyleyen Bekir Aksoy, yaşanan süreçten şöyle bahsetmişti:

Tacizi yaşayan eşim ve arkadaşı, iki buçuk sene bunu magazine taşımadılar. Yargı süreci devam etti. Aynı oyunda oynarken yaşandı bu durum. O süreçte bazı eksiklikler oldu. Kurumlar bu olayları kendi içlerinde çözmeye çalışıyorlar. Bu olaydan dolayı bir müfettiş araştırması yapıldı ve eylemin gerçekleşmiş olabileceğine dair raporlar hazırlandı. Taciz olayından sonra eşim, adli tıpta 50 kişilik bir heyetten rapor aldı. Her seferinde aynı olayı tekrar tekrar birçok kişiye anlattılar. Bu süreçte tacize uğrayan insanların yanında olmak lazım. Zaten insanlar onları yalnızlaştırıyor. İnsanlar sesini çıkaramıyor.

"TACİZE UĞRADIKTAN SONRA SAHNEYE ÇIKTI"

Aksoy, sözlerine; "Taciz olayı oyun oynanırken perde arkasında oldu ve Nazife; o halde sahneye çıktı. Karşı tarafın şahitlerinin verdiği ifadelerden gerçek ortaya çıkıyor. Normalde oyunlarda bardağın kırılması bile rapor edilirken bu olay rapor edilmedi. 'Kimse bana bir şey yapamaz' mantığı artık kayboldu. Yapılan bir araştırmaya göre görsel sanatlarda çalışan kadınların yüzde 88'i taciz ve mobbing yaşamış. Sanık, iki buçuk sene ceza aldı. Birileri aynı şeyi yaşadıysa çıkıp konuşsun" diye devam etmişti.

Eşi Nazife Aksoy’un taciz davası sonuçlanan Bekir Aksoy: Allah kimsenin başına vermesin