Cadde ESKİ CAMBAZ YENİ RAKIN RAKS

ESKİ CAMBAZ YENİ RAKIN RAKS

13.06.2012 - 20:11 | Son Güncellenme:

Beyoğlu Kurabiye Sokak’tan geçerken birden rembetiko veya tango tınılarının yükseldiği yada Kürt-Ermeni ezgilerinin duyulduğu bir dükkan görürseniz şaşırmayın.

ESKİ CAMBAZ YENİ RAKIN RAKS

Rakın Raks Cambaz Meyhanesi sizi bekliyor...

Haberin Devamı

Mekan, Cambaz’ın eski yerinde geçen yıl Zana Galip tarafından açılmış. Aslında hikayesi basit: Yıllarca bar işleten Galip’in annesi Hazar’ın mezeleri o kadar sevilmiş ki, müdavimler 1. katta bulunan dans alanını Galip’e baskı yaparak meyhaneye çevirtmiş. Çevrilir çevrilmez de Hazar Hanım devreye girmiş. Hazo Ana (ona herkes böyle sesleniyor) meze konusunda uzman. Rakın Raks Meyhanesi, her akşam onun mezeleri ve Zana Galip’in 20 yıllık işletmecilik tecrübesiyle genç yaşlı herkese hizmet veriyor.

Rum usulü hamsi lakerda, fava, topik ve özellikle Siirt usulü yaprak sarmaları çok lezzetli. Soya soslu uskumru, kalamar mücveri ve Ermeni usulü midye dolması da tadılması gerekenlerden. Ana yemek olarak sütte balık, Siirt usulü içli köfte, sarhoş antrikot ve viskici cambazı da bir kenara yazın. Mekanın fiyatları da gayet makul. 10-15 meze, ana yemek ve içki dahil iki kişi ortalama 100 TL’ye çıkarsınız Rakın Raks’tan. Bizden söylemesi...
Adres: İstiklal Cad., Kurabiye Sk. No: 12/2 Beyoğlu Tel: 0 212 243 54 73 www.eskicambaz.com